Volver a la vista general

La Escuela de la Biblia apoya a una profesora lesbiana

Leo Tukker, voorzitter van de Vereniging tot Stichting en Instandhouding van een School met de Bijbel, zegt dat de lerares gewoon in dienst kan blijven.

Volgens Tukker is ze een ‘uitstekende leerkracht. ‘Wij zijn bovendien van mening dat ze de bijbelse boodschap goed uitdraagt’, zegt Tukker.

Schooldirecteur G. Kant benadrukt dat zijn school slechts het functioneren van de docente kan beoordelen. Het komt een schoolbestuur volgens hem niet toe een oordeel te vellen over het privéleven van de vrouw.

‘De Bijbel zegt duidelijk dat een huwelijk alleen tussen man en vrouw is toegestaan. Daar staan we als bestuur ook achter’,zegt Kant. ‘Toch hebben we gemeend op respect­volle wijze met alle betrokkenen te moeten handelen’.

Vorige week ontvingen alle ouders een brief over de kwestie. Het schoolbestuur heeft gesprekken gevoerd met de ouders die hun kinderen van de school gehaald hebben vanwege de lesbische leerkracht. Moeilijke gesprekken, zegt Tukker, die niet tot het gewenste resultaat geleid hebben, want de kinderen keren niet terug op de basisschool.