Volver a la vista general

La Stoethoeve recibe la Alfombra Rosa y se convierte en un lugar de bodas rosa.

Hoofdredacteur Henk Krol van de Gay Krant is bereid gevonden voor deze gelegenheid op te treden als trouwambtenaar. Daarnaast zullen er andere festiviteiten zijn op deze dag, waaronder een braderie.

Zorginstellingen krijgen de Roze Loper als zij een homovriendelijk beleid hebben en zowel personeel als cliënten openlijk voor hun seksuele gerichtheid uit kunnen komen.

Het Consortium Roze 50+ Nederland (ANBO, COC, Movisie, Schorer) ontwikkelde in samenwerking met het KIWA de Roze Loper Tolerantiescan. Deze Tolerantiescan is in het leven geroepen om de sociale acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen en biseksuelen te bevorderen. Zorginstellingen kunnen deze scan invullen en zien in hoeverre hun aanbod en beleid aansluit bij de behoefte van roze senioren.

Stichting Keiroze heeft de taak op zich genomen om ook andere zorginstellingen in de regio Amersfoort te stimuleren tot het invullen van de Tolerantiescan. Verscheidene KeiRoze ambassadeurs spannen zich daarvoor in. Daarnaast heeft zij de eer om de uitreiking van de Roze Loper te organiseren.

Foto: De Stoethoeve

Zie voor meer informatie over:
Roze 50+ Nederland
Roze Loperproject