Volver a la vista general

Ayuda a Dolly a ponerse al día con el ministro

Café ’t Mandje en ‘Frau Antje van het Verkeerde Kantje’ Dolly Bellefleur brengen iedere Amsterdam Gay Pride ter lering en vermaak een serieus onderwerp onder de aandacht van het publiek.

Vorig jaar werd een Lokhomoverkiezing (n.a.v. toenemend anti-homo geweld) georganiseerd, dit jaar gaan wij op zoek naar personen die Onderwijsminister Marja van Bijsterveldt EHBO, dat wil zeggen Eerste Hulp Bij Onderwijs willen verlenen op het gebied van seksuele voorlichting en vormingn. Dat blijkt namelijk hard nodig!

Wie spijkert minister Marja van Bijsterveldt bij?

In 2009 werd de motie-Pechtold in de Tweede Kamer aangenomen waarbij scholen worden verplicht voorlichting te geven over homoseksualiteit en genderidentiteit. De toenmalige minister van Onderwijs (en Emancipatie) Ronald Plasterkt zegde toe die uit te voeren, maar zijn opvolger Marja van Bijstervelt weigert tot nu toe de motie uit te voeren.

Op 28 juni van dit jaar stemde de Tweede Kamer voor de tweede keer in twee jaar tijd over een motie om op scholen voorlichting over homoseksualiteit en genderidentiteit te geven. Opnieuw is de motie aangenomen. Een meerderheid van 122 leden van de Tweede Kamer vindt dat geen of gebrekkige voorlichting leidt tot onbegrip, discriminatie, sociale uitsluiting en geweld. Ook nu lijkt de minister deze motie naast zich neer te leggen.

Onbegrijpelijk want de cijfers over de problematiek van LHBT-jongeren liegen er namelijk niet om:

– de helft van de leerlingen vindt dat je op school beter niet kan vertellen dat je homo bent;

– één op de acht jongens verbreekt de vriendschap met zijn beste vriend als die homo zou zijn;


– de helft van de LHBT-jongeren heeft zelfmoord overwogen;

– het aantal zelfmoordpogingen van LHBT-jongeren is vier keer zo groot als dat van heterojongeren;

– driekwart van de LHBT-jongeren wordt weleens gepest of in elkaar geslagen;

Wie wordt de winnaar van Eerste Hulp Bij Onderwijs?

Laten we al die scholieren die met hun homoseksualiteit (en genderidentiteit) worstelen een hart onder de riem te steken. Laten we de minister voor eens en altijd duidelijk maken dat we dit niet tolereren.

Kom op 5 augustus a.s. naar het podium bij Café ‘t Mandje op de Zeedijk 63 in Amsterdam

.

Lees de minister op een originele, theatrale en ludieke wijze de les en doe een gooi naar de titel _Eerste Minister van Eerste Hulp Bij Onderwijs_. Van iedere deelnemer wordt gevraagd om in maximaal 5 minuten de minister te overtuigen dat het bittere noodzaak is de motie uit te voeren. Dat kan in de vorm van bijvoorbeeld een gedicht, lied, speech, donderpreek of een spannende sketch.

Wat dacht je van een Sex Masterclass of wellicht een Sex Citotoets? Of misschien vind je soa’s/hiv belangrijke lesstof? Om maar enkele voorbeelden te noemen. Nota bene: doe dat in eenvoudige taal zodat het zelfs voor een minister is te begrijpen!

Inscríbete

kan bij Café ‘t Mandje, of per email: tmandje(@)gmail.com.

Ben je nou niet zo’n held op een zeepkist? Dan is er de mogelijkheid tijdens de verkiezing te twitteren. Gebruik hashtag #EHBOGP en meldt je suggesties. Ook deze worden meegenomen in de aanwijzingen voor minister Marja van Bijsterveldt.

Een deskundige jury

, bestaande uit o.a. Dennis Boutkan (voorzitter COC Amsterdam) en Peter van Maaren (schrijver van _Mijn meester is een homo_), zal de deelnemers beoordelen op de totale presentatie, zowel vorm als inhoud.

De winnaar krijgt de titel Eerste Minister van Eerste Hulp Bij Onderwijs, een tien met een griffel en een zoen van juffrouw Dolly Bellefleur.

De belangrijkste ideeën en suggesties worden in een rapport gezet en uiteindelijk aangeboden aan minister Marja van Bijsterveldt. Want, zoals u van ons gewend bent: we doen dit niet alleen voor de lol.

Eerste Hulp Bij Onderwijs: Alles is liefde!

Datum: vrijdag 5 augustus 2011 – van 20.00-22.00 uur
Locatie: Podium Café ‘t Mandje, Zeedijk 63 te Amsterdam