Volver a la vista general

Ferry Doedens recibe el Premio Gay Media

Doedens zwengelde, samen met zijn tegenspeler Raynor Arkenbout, een felle discussie aan over homoseksualiteit nadat ze samen een scène speelden waarin ze elkaar intiem zoenden. Vooral op social media zoals Twitter leverde dat een storm aan negatief commentaar op.

Zelf is Doedens altijd relaxed onder de ophef gebleven: ‘Dat het zo veel reacties zou oproepen, verbaasde me. Maar ik ben er wel relaxed onder. Er waren veel meer positieve dan negatieve reacties’. Volgens Doedens is de ophef niet per se slecht: ‘Het is juist goed dat er over gesproken wordt’.

Volgens Gay.nl-directeur Frederik van den Bosch is de GTST-acteur juist vanwege zijn ontspannen houding een goed rolmodel. ‘Doedens laat zich door negatief commentaar niet uit de wind slaan. Sterker nog, het lijkt hem te sterken in wat hij doet. Hij heeft op een dappere en extreem zichtbare manier homoseksualiteit tot gespreksonderwerp gemaakt in vele Nederlandse huishoudens. De eerste Gay Media Award heeft Doedens meer dan verdiend!’

Doedens krijgt de prijs vrijdag 5 augustus a.s. uitgereikt tijdens de finale van de Mister Gay Netherlands-verkiezing, live op het Rembrandtplein. In dezelfde show zal ook Patricia Paay voor het eerst live ‘Gay Sera Sera’ ten gehore brengen en wordt tevens de winnaar van Mister Gay Netherlands bepaald door een jury bestaande uit Jamai Loman, Britt Dekker, Vera Bergkamp en diva Mayday. Toegang is gratis.