Volver a la vista general

¡Habla Ámsterdam! Los jóvenes dialogan

Aanleiding voor de verschillende events is de Pride Photo Award, de eerste internationale fotowedstrijd over seksuele- en genderdiversiteit. Het thema van 2011 is ‘Straight back at you’: de manier waarop de omgeving reageert op mensen die ‘anders’ zijn. De winnende foto’s zijn gedurende de maand september te zien op billboards in alle stadsdelen. Jongeren hebben voorbijgangers geïnterviewd over wat zij zien in en denken bij de tentoongestelde foto’s. Van deze interviews wordt een filmpje gemaakt dat de inleiding vormt voor de Speak up Amsterdam! Jongerenevents.

Jongeren worden tijdens de events in staat gesteld om hun stem te laten horen en kunnen elkaar vertellen hoe zij zich voelen in de publieke ruimte in Amsterdam. Stellingen zoals ‘Je hebt in het centrum nergens plek voor jezelf’, ‘Ik bepaal zelf wat ik draag’ en ‘Voor je kijken; doorlopen’ zullen aan de orde komen. Op basis van het ‘living library’ concept zullen er voor het jongerenpubliek iedere avond zes boeken aanwezig zijn; mensen met een persoonlijk verhaal dat past binnen het stadsdeel. De jongeren worden in staat gesteld om vragen te stellen aan deze persoonlijkheden en kunnen met hen in discussie gaan.

Het eerste event zal plaatsvinden in Eigenwijks op 28 september a.s. en wordt daarna gevolgd door events in Bitterzoet, JC de Valk, Volta, Amsterdams Lyceum, No Limit, Trouw en uiteindelijk vindt op 3 november a.s. het slotevent plaats in Club Air.

Wordt lid van Facebook: SpeakUp Amsterdam voor meer informatie.
¡Habla Ámsterdam! Los jóvenes dialogan
Wil je meer weten over de Pride Photo Award? Kijk dan op Pride Photo Award.