Volver a la vista general

Duran Renkema mantiene por ahora la denuncia ante el CGB

De school nodigde Renkema uit voor een gesprek nadat de kantonrechter begin deze maand oordeelde dat de school ‘geen legitieme grond’ heeft om Renkema te ontslaan. De school is volgens de kantonrechter namelijk ‘een openhartig en inhoudelijk gesprek’ uit de weg gegaan over de vraag of Renkema vanwege zijn homorelatie toch als geloofwaardig identiteitsdrager van de school kan functioneren.

De schoolvereniging en Renkema zijn inmiddels wel met elkaar in gesprek in een poging om tot overeenstemming te komen. Het eerste gesprek heeft op 21 november jl. plaatsgevonden en voor komende vrijdag staat een vervolggesprek gepland. De partijen hebben afgesproken geen mededelingen te doen over de inhoud van de gesprekken.

Vanwege deze ontwikkelingen heeft Renkema besloten zijn klacht bij de Commissie Gelijke Behandeling vooralsnog aan te houden. De zitting van zijn zaak stond gepland voor dinsdag 6 december.

Een CGB-woordvoerder heeft bevestigd dat de Renkema-zaak is aangehouden. Formeel betekent dit dat de zaak op een later tijdstip alsnog in behandeling genomen kan worden.

Renkema neemt daar ‘afhankelijk van de uitkomst van de gesprekken’ met zijn werkgever naar verwachting in januari een besluit over.

Zie voor meer informatie STEUN DURAN RENKEMA.