Volver a la vista general

La educación obligatoria votó el evento gay de 2011

De discussie rond de verplichte LHBT-voorlichting in het onderwijs en de uiteindelijke toezegging van minister Marja van Bijsterveldt om tegemoet te komen aan de wens van een meerderheid van de Tweede Kamer kreeg 29,9 procent van de stemmen. COC Nederland heeft jaren intensief gelobbyd om dit resultaat te bereiken.

Op de tweede plaats (20,9 procent) eindigde de discussie rond de positie van de weigerambtenaar en 18,6 procent vond de coming out van minister Jan Kees de Jager dé gay-gebeurtenis van 2011. Ook nog in de dubbele cijfers (12,3 procent) eindigde de beëindiging van het Don’t Ask, Don’t Tell-beleid in het Amerikaanse leger.

Het aantreden van een openlijk homoseksueel als premier van België bleef ook bij de Nederlandse gays niet onopgemerkt. Met 29,6 procent werd Di Rupo persoonlijkheid van het jaar. Opmerkelijk is dat in de top-5 veel heteroseksuelen prijken. Op de tweede plaats eindigde KRO’s Uit de kast-presentator Arie Boomsma met 17,5 procent, terwijl Lady Gaga 12,3 procent scoorde. PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch behaalde 10,2 procent en fotograaf Erwin Olaf 8,9 procent.