Volver a la vista general

Duran Renkema retira la denuncia al CGB

De CGB heeft de Renkema overigens al zeven weken geleden gemeld zijn zaak niet meer te behandelen, omdat de kantonrechter reeds een uitspraak had gedaan dat de school tegen de Algemene Wet Gelijke Behandeling (AWGB) in had gehandeld door hem te schorsen met de bedoeling hem zo snel mogelijk te ontslaan en dus had gediscrimineerd.

‘Daar was het ons tenslotte om te doen geweest. Volgens de CGB had ik dus geen direct belang meer in hun oordeel. En gelijk hadden ze’, stelt Renkema. ‘Ons restte niets anders dan de CGB hierin volgen en een schriftelijke bevestiging hiervan te sturen’.

De zaak van Renkema stond voor 6 december jl. gepland. Kort voor de zitting werd bekend dat de leerkracht de zaak aanhield omdat hij met het schoolbestuur in gesprek was na de uitspraak van de kantonrechter in zijn voordeel. Op 14 december jl. werd duidelijk dat Renkema en het school­bestuur zijn overeengekomen dat de docent vertrekt.

Vanaf 1 januari heeft Renkema een nieuwe baan op een basisschool in Oud-Beijerland. ‘Het was verfrissend en uiterst plezierig om in de gevoerde gesprekken te merken dat ik beoordeeld werd op mijn vaardigheden en professionaliteit in plaats van mijn priveleven’, meldt Renkema op zijn facebook-pagina.

Zie voor meer informatie ons dossier Steun Duran Renkema.