Volver a la vista general

Nimega lanza una campaña LGBT en la escuela

ROC Nijmegen gaat een mix van activiteiten inzetten volgens de pijlers van SchoolsOUT, een initiatief waarin de Nijmeegse scholen voor voortgezet onderwijs, primair onderwijs, ROC Nijmegen, GGD Regio Nijmegen, de gemeente Nijmegen, COC Nijmegen en DITO! samenwerken. GGD Regio Nijmegen gaat de komende tijd samen met de school het traject vormgeven en uitvoeren.

Kick-off

Wethouder Henk Beerten en ROC-directeur Hanneke Berben leiden donderdag 26 januari om 8.45 uur de kick-off van het traject ‘Ik ben gay. Maar op school dus niet’ in op het Technovium aan de Heyendaalseweg 98 te Nijmegen, in aanwezigheid van studenten en medewerkers. Daarna speelt theatergezelschap AanZ de indringende voorstelling ‘Geen Gezicht’ over homoseksualiteit in onze multiculturele samenleving. De voorstelling is de afsluiting van een reeks voorstellingen op alle locaties van ROC Nijmegen.

Doel van het traject ‘Ik ben Gay, maar op school dus niet’ is het creëren van een sociaal veilige school voor alle studenten en medewerkers, waar zowel kennis, zichtbaarheid en acceptatie van seksuele diversiteit geïntegreerd zijn binnen de opleidingen.

Nijmegen loopt in Nederland voorop als het gaat om structurele aandacht voor seksuele diversiteit in het voortgezet onderwijs.
Nimega lanza una campaña LGBT en la escuela
SchoolsOUT is sinds 2002 actief om de sociale veiligheid op scholen te vergroten en seksuele diversiteit te bespreken en te integreren in het onderwijs.

Door de opdracht van de gemeente Nijmegen om SchoolsOUT ook uit te breiden naar het ROC, laat de stad zien dat ze voorop wil blijven lopen.