Volver a la vista general

Más reconocimiento para las personas transexuales

In de toekomst is het voldoende als een deskundige vaststelt dat de overtuiging van een transgender blijvend is. Transgenders hoeven dan niet meer eerst een operatie of een hormoonbehandeling te ondergaan om hun lichaam aan te passen aan het geslacht dat zij wensen. Ook vervalt de sterilisatie-eis. Die bepaalt dat transgenders onvruchtbaar moeten zijn voordat de geboorteakte kan worden veranderd.

Het kabinet verwacht dat transgenders beter in de samenleving zullen functioneren omdat belemmeringen worden weggenomen.

Ook internationaal is het inzicht gegroeid dat wettelijke erkenning van de genderidentiteit niet afhankelijk moet zijn van eisen als geslachtsoperaties of hormoonbehandeling. Nederland sluit zich daarbij aan.