Volver a la vista general

Estambul rosa celebra los 400 años de relación Turquía-Países Bajos

Line-up

tijdens ‘Pink Istanbul400’: Don Diablo, dj Riptide(RAUW) en Miss Bunty uit Amsterdam en uit Turkije de bekendste vrouwelijke dj Beyza en dj Ismail, van de populaire gay-club LOVE DP in Istanbul. Bianca Renna – danseres bij de Turkse megaster Tarkan – begeleidt go-go-dansers van club LOVE en doet zelf een moderne oriëntaalse dans-act. Ook van de partij: When Harry Met Sally featuring Tess is more, dj Erhan, Trippin’ Angels en Benchellal. Girls Playground verzorgt de visuals.

Pink Istanbul

verbindt kunst, actualiteit en mensen uit de scenes van Amsterdam en Istanbul. Met een uitdagend programma vol livemuziek en dans, dj’s, vj’s en performances en levert zo een feestelijke, actieve bijdrage aan de zichtbaarheid en acceptatie van Turkse homoseksuelen in Amsterdam en in Istanbul.

Want juist op dit vlak moet nog veel gebeuren. Homoseksualiteit blijft een lastig en gevoelig onderwerp. Met Pink Istanbul wordt de focus gelegd op meer zichtbaarheid en bespreekbaarheid door in te zoomen op de positieve ontwikkelingen, individuele succesverhalen, actuele thema’s en op rolmodellen uit de kunst en cultuur wereld.

Pink Istanbul is een initiatief van

Stichting Pera

, dat onder de naam Club Pera concerten en dance-evenmenten in Paradiso organiseert. In 2012 worden door Pera de 400-jarige betrekkingen tussen Nederland en Turkije gevierd, met concerten en dance-evenementen met belangrijke namen uit de Turkse pop- en rockwereld. Pera zet hierbij juist in op spraakmakende artiesten, hedendaagse muziek, dans en audiovisuele kunst uit/in Istanbul en Amsterdam die vooral voor een gemengde Turks en Nederlands doelgroep interessant zijn.

Pink Istanbul400

Estambul rosa celebra los 400 años de relación Turquía-Países Bajos
Datum: zaterdag 24 maart 2012 – zaal open: 23.30-05.00 uur
Locatie: Paradiso – Weteringschans 6 – vlakbij Leidse Plein – te Amsterdam
Entree: 14,- incl. daglidmaatschap
voorverkoop via Ticket Service of GayGo.nl.

LINE-UP

Don Diablo

is een Nederlandse dj/producer die de laatste jaren succes had met zijn singles ‘Hooligans’ (met Example), ‘Animale’ (met Dragonette) en ‘Make it pop’ (met Diplo). Hij maakte remixes voor Tinie Tempah, Mika, Public Enemy, Cassius, Gorillaz, The Chemical Brothers en Iggy Pop. Producties maakte hij met onder anderen Rox, Laidback Luke, Noisia, Sidney Samson en singer-songwriter Pete Lawrie.

Miss Bunty

begon haar carrière als mc/zangeres in de legendarische club RoXY en is sindsdien de hele wereld over geweest om te zingen. Haar eerste eigen album, met veel disco en funk, komt in april uit. Tijdens Pink Istanbul hopen we natuurlijk op een voorpoefje.

DJ Beyza

is een van de bekendste vrouwelijke dj producers van Turkije, zij draait club en tech-house en was er vanaf het begin bij in de internationaal legendarische Club 2019 in Istanbul. Voor Pink Istanbul bereidt zij een speciale (meer Turks en meer 2019 set voor.

Dj Riptide

draait disco, acid house, old skool rave en de nieuwste Duitse techno. Hij werd al snel de Dutch Wonderboy genoemd. DJ Riptide kent inmiddels ook de Turkse club gasten. Hij heeft meerdere keren in Istanbul opgetreden en draaide recentelijk nog tijdens RAUW na Erol Alkan het dak er af.

DJ Ismail

is bekend van de club LOVE DP. De meest bekende en hippe gay club van Istanbul. Bomvol en met stampende housebeats en Turkpop van allerhande Gay Diva’s, sinds jaar en dag de club bij uitstek voor Istanbulse gays maar ook de gay toeristen die de stad meer en meer ontdekken. Hij komt met zijn team van dj’s, gogo dansers en tovert vanaf een uur of twee de grote zaal van Paradiso om tot LOVE ISTANBUL.

Trippin Angels

– De onmisbare residents van Pink Istanbul – verzorgen weer een creatief, verrassend en altijd strakke, tot in de puntjes verzorgde show met betrekking tot het thema van Pink Istanbul 400 – de tulp.