Volver a la vista general

La Fundación Homosport Nedeland muestra LEF

De voorganger van Gay Union Through Sports is in 1988 opgericht met als doel de Gay Games naar Den Haag te halen. De organisatie heeft zich vervolgens vooral toegelegd op het behartigen van de belangen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele en transgender (LHBT) sporters en het versterken van de positie van LHBT-ers binnen de sport.

Naast deze belangenbehartiging houdt Gay Union Through Sports zich ook bezig met het entameren van onderzoek naar de positie van LHBT-sporters en het geven van informatie en voorlichting aan sportorganisaties en gemeenten.

Enkele keren per jaar organiseert Gay Union Through Sports samen met de John Blankenstein Foundation het Gay Sportcafé, waar belanghebbenden elkaar treffen.

Gay Union Through Sports is aangesloten bij sportkoepel NOCNSF.

Onderzoeken, onder andere van het Mulier Instituut, laten zien dat in de sportomgeving de veiligheid van LHBT-sporters nog niet vanzelfsprekend is. Spreekkoren op de tribune, opmerkingen en intolerantie in de kleedkamer of de kantine maken dat LHBT-sporters niet gemakkelijk voor hun seksuele identiteit uitkomen. Het waarborgen van een veilige sportomgeving voor LHBT-sporters is daarom van groot belang.

2008 is onder aanvoering van de toenmalige stichting Homosport Nederland de Alliantie Gelijkspelen ontstaan, een samenwerkingsverband met NOCNSF, John Blankenstein Foundation, NSA, COC Nederland en Movisie om de sport homovriendelijker te maken.