Volver a la vista general

Premio Amsterdam para Frank Sanders

Frank Sanders (65) is vooral bekend door zijn musicaloptredens samen met zijn inmiddels overleden partner Jos Brink. Eind jaren ’90 richtte hij de Frans Sanders Akademie voor Musicaltheater op.

‘Naast zijn eigen carrière als theatermaker is hij tijdens zijn hele loopbaan dienstbaar geweest aan jonge mensen in Amsterdam die droomden over een carrière als artiest, theatermaker of choreograaf’, stelt de gemeente. ‘Hij zet zich in voor de acceptatie van homoseksualiteit en het welzijn van mensen die besmet zijn met hiv.’

De Frans Banninck Cocq Penning wordt toegekend aan diegenen die zich bijzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam gedurende een periode van ten minste twaalf jaar.

De prijs is vernoemd naar de 17de eeuwse Amsterdamse burgemeester Frans Banninck Cocq (1605–1655), die vooral bekend geworden is als kapitein van het schuttersvendel van de Kloveniersdoelen dat in 1638 besloot zich door Rembrandt te laten portretteren voor het schilderij bekend als de _De Nachtwacht_.