Volver a la vista general

Robo a gays a través de un sitio de chat en la región de Zwolle

Na enkele contacten via de chatsite kwam een persoonlijk contact tot stand. Daarbij werd eerst geld van het slachtoffer geëist en met geweld gedreigd wanneer die daar niet aan zou voldoen. In een geval kwam de overvaller zelfs bij een slachtoffer aan de deur, waarna deze meteen werd mishandeld. Nadat hij geld had afgegeven vertrok zijn belager weer.

De politie veronderstelt dat de verdachte in of in de directe omgeving van Zwolle woont of verblijft. De politie roept mannen in de regio Zwolle die ook de dupe zijn geworden van een chatdate onder valse voorwendselen zich te melden.

Om nog een beter inzicht te krijgen en mogelijk andere slachtoffers over de streep te trekken om alsnog contact te leggen met de politie, reikt het homonetwerk ‘Roze in Blauw’ van Politie IJsselland de helpende hand. Naast een telefonisch contact via 0900-8844 kan ook via het mailadres: homonetwerk(@)ijsselland.politie.nl contact worden opgenomen.

De politie adviseert voorzichtig te zijn met het maken van afspraken via gay dating sites. Al vaker is gebleken dat vooral oudere mannen slachtoffer worden van jongeren, die op contact uit lijken te zijn, maar andere plannen hebben

Para más información, consulte nuestro dossier Seguridad y discriminación.