Volver a la vista general

Debate sobre la 2: Enseñanza de la diversidad sexual

home improvement loan with bad credit

Zaterdag 6 oktober a.s. wordt in het tv-programma Debat op 2 gesproken over lesgeven over seksuele diversiteit. Vanaf 1 december a.s.  is dat namelijk verplicht op basisscholen en in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Minister Van Bijsterveldt van Onderwijs wil met de verplichting zorgen dat er meer tolerantie ontstaat voor homo-, bi- en transgender jongeren.

Want we zijn wel het land van de Gay Pride en Paul de Leeuw, het blijft voor veel jongeren nog steeds moeilijk om uit de kast te komen. Bang voor reacties van vrienden en familie, bang ook voor pestgedrag op school of de sportvereniging. Er plegen vijf keer zoveel homoseksuele jongeren zelfmoord als heteroseksuele jongeren.

De voorlichtingslessen worden gegeven in de hoogste klassen van de lagere school en de eerste klassen van de middelbare school. De Raad van State had deze week kritiek op deze doelgroep: waarom worden de lessen ook niet gegeven in de hoogste klassen van de middelbare school, Juist daar speelt seksuele geaardheid een grote rol

http://creditnoproblems.com/post/home-improvement-loan-with-bad-credit-7c.html

bij conflicten en pesten.

Is het goed dat de minister scholen verplicht deze voorlichting te gaan geven, of moet het voor bijvoorbeeld islamitische en christelijke scholen mogelijk zijn om dit te weigeren? Of mogen ze de voorlichting anders invullen? En hoort dit lespakket wel thuis op scholen, gaat dit niet veel meer over opvoeden en is het dus aan de ouders om deze voorlichting te geven?
En belangrijk natuurlijk: helpt het lespakket om jongeren toleranter te maken? Als homostellen hun huis worden uitgejaagd, lesbische koppels niet in het openbaar durven te zoenen en homoseksuele leraren worden ontslagen, dan is een paar uur les in de klas misschien wel niet genoeg. Maar hoe worden we dan wat verdraagzamer?

Arie Boomsma gaat daarover in het programma Debat op 2 in discussie met deskundigen en het publiek.

Debat op 2
Zaterdag 6 oktober vanaf 21.15 uur op Nederland 2.
Presentatie: Arie Boomsma

zp8497586rq
zp8497586rq