Volver a la vista general

Premio John Blankenstein para Anita Chedi Shiwally

De John Blankensteinprijs 2012  – de Haagse Homo-emancipatieprijs – is op Coming Out Dag uitgereikt aan Anita Chedi Shiwally, die als vrijwilliger met 'passie en gedrevenheid' voorlichting geeft op scholen.

De jury had de moeilijke opdracht een keuze te maken uit zeven ijzersterke kandidaten. Uiteindelijk heeft zij gekozen voor Anita Chedi Shiwally, die als vrijwilliger voorlichting geeft op scholen. De jury was met name lovend over haar passie en gedrevenheid: “zowel jongeren als volwassenen die 'in de kast' zitten empowert zij met haar eigen verhaal en de open wijze waarmee zij over homoseksualiteit praat. Zij is voor hen een eerste klas rolmodel.”

De John Blankensteinprijs is bestemd voor personen of organisaties die zich buitengewoon hebben ingezet voor de homo-emancipatie in Den Haag. De gemeente heeft i

how to use citrix on ipad

n 2008 het initiatief genomen tot deze prijs om een bijdrage te leveren aan de sociale en maatschappelijke acceptatie van homoseksualiteit in de stad.

De prijs werd uitgereikt door Karin Nederpelt-Blankenstein, de zus van de in 2006 overleden naamgever van de prijs, John Blankenstein, die eind jaren ’80 nationale en internationale bekendheid kreeg door als één van de eerste voetbalscheidsrechters voor zijn homoseksualiteit uit te komen.

 De jury bestond uit Karin Nederpelt-Blankenstein (voorzitter John Blankenstein Foundation), Gert-Jan Ankoné (directeur Bureau Discriminatiezaken), Louk Burgers (directeur Sportbank en gemeentelijk ambassadeur emancipatie) en Wim Rueck (voorzitter COC Haaglanden en Stichting Roze Stad Den Haag).

De John Blankensteinprijs bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag.

[Bron: COC Haaglanden]

zp8497586rq