Volver a la vista general

SpangaS del 7 de enero ¡de nuevo en el clavo!

Na de kerstvakantie is de NCRV-jeugdserie SpangaS op maandag 7 januari weer terug om 19.00 uur op Zapp. Vanaf dat moment is SpangaS ook ’s middags te zien. Om 16.10 uur wordt dan de aflevering van de avond ervoor herhaald.

Het seizoen gaat verder met onder andere de ontluikende liefde van Charley voor haar beste vriendin. Charley vindt het erg moeilijk om over haar gevoelens te praten. Ze kan niet geloven dat ze misschien lesbisch is en wil dit in eerste instantie geheim houden.

COC-voorzitter Tanja Ineke vindt het heel goed dat de NCRV in SpangaS aandacht besteedt aan de coming out van een lesbische scholier. “Lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders hebben het vaak zwaar op school. ‘Homo’ is een van de meest gebruikte scheldwoorden,” aldus Ineke. “Juist daarom is het zo belangrijk dat een programma als SpangaS het verhaal v

weight loss foods

an een lesbisch meisje vertelt. Jongeren zullen met elkaar over het onderwerp gaan praten en dat draagt bij aan de acceptatie.” 

In de tussentijd is Raaf bang dat hij van school wordt gestuurd omdat hij met illegaal vuurwerk brand heeft gesticht op school. Eerst is het voor de schoolleiding niet duidelijk wie de dader(s) is/zijn, maar er wordt wel gewaarschuwd dat de gevolgen erg groot zullen zijn.

De NCRV biedt kijkers van SpangaS altijd de ruimte om hun mening te geven over wat er gebeurt in de serie. Dat gebeurt veelvuldig op spangas.nl over grote problemen zoals 'de scheiding van ouders' maar ook over 'verliefd zijn', 'uiterlijk' en 'vrienden'. De kijkers praten op spangas.nl over hun ervaringen en geven tips aan elkaar en aan de personages in de serie.

zp8497586rq