Volver a la vista general

El COC de Ámsterdam lanza una nueva formación sobre diversidad sexual

Veel docenten worstelen met het thema homoseksualiteit in de klas. Nu seksuele diversiteit vanaf 1 december 2012, na een jarenlange lobby van het COC, verplicht in het onderwijsprogramma is opgenomen in zowel het voortgezet- als het basisonderwijs, vragen zij zich af op welke manier zij dit het best bespreekbaar kunnen maken. COC Amsterdam heeft daarvoor een modern lespakket ontwikkeld.

Op 26 januari a.s. vanaf 12.00 uur organiseert COC Amsterdam samen met de gemeente Amsterdam een bijeenkomst in het Nova College in Nieuw West voor docenten en geïnteresseerden waar deze nieuwe methodiek geïntroduceerd wordt. Sipke Jan Bousema is van de partij en zal deze dag presenteren.

9 korte films
De methodiek van COC Amsterdam bestaat uit een DVD met 9 korte films, een docentenhandleiding en materiaal voor leerlingen. Films zijn aantrekkelijk voor jongeren en het maakt het onderwerp laagdrempelig. In samenwerking met jeugdfilmspecialisten heeft COC Amsterdam daarom deze films geselecteerd die zoveel mogelijk aansluiten bij de dagelijkse realiteit van jongeren. Deze films worden ondersteund met materiaal voor docenten en leerlingen.
Het programma biedt tevens voldoende ruimte voor docenten om het aan te passen naar de eigen situatie.

Naast de nieuwe methodiek van COC Amsterdam komen ook andere aanbieders van voorlichting en methodieken aan het woord. In een workshop met docenten en voorlichters worden ervaringen hiermee besproken.

COC Amsterdam heeft reeds decennia lang ervaring opgedaan met voorlichting over lesbo’s, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT) in het onderwijs en voor andere groepen. Met ruim 55 voorlichters en ruim 500 voorlichtingen per schooljaar is zij ook de grootste aanbieder van Nederland. Hoewel discriminatie in wetten en regels mede door de inzet van het COC de laatste jaren flink is afgenomen, laat de acceptatie van LHBT’s in de maatschappij nog veel te wensen over. COC Amsterdam is daarom trots op deze nieuwe methodiek en hoopt hiermee een volgende stap te maken naar een meer tolerantere samenleving.

[Bron: COC Amsterdam]