Volver a la vista general

El plan de estudios RAINBOW hace de la diversidad sexual un tema de debate

Nu te bestellen: het RAINBOW-lespakket van COC Amsterdam om seksueel diversiteit bespreekbaar te maken. Het nieuwe lespakket bestaat uit een DVD en Cd-Rom met daarop negen korte films (animaties, documentaires, speelfilms) afgestemd op leerlingen van verschillende leeftijdsgroepen in zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs.

Doel van dit lespakket is het bespreekbaar maken en bevorderen van de acceptatie van seksuele diversiteit in de breedste zin van het woord. Uit onderzoek is gebleken dat korte filmpjes een stimulerende bijdrage kunnen leveren voor het bespreekbaar maken van diverse taboes en homo/transfobie. Het RAINBOW- lespakket maakt het geven van voorlichting over seksuele diversiteit een stuk aantrekkelijker voor docenten. Dit bleek ook uit het enthousiasme van de docenten tijdens de presentatie eind vorige maand.

COC Amsterdam heeft voor dit Europese project samengewerkt met zeven landen en is in Nederland de vertegenwoordigende partner van dit project. Meer informatie is te vinden op: RainbowProject.eu

Het RAINBOW-lespakket is nu officieel te verkrijgen via COC Amsterdam voor € 35,- (exclusief verzendkosten). U kunt het lespakket bestellen door een e-mail te sturen naar: [email protected] met daarin de volgende gegevens:
•         naam
•         naam organisatie
•         factuuradres
•         aantal lespakketten
Het lespakket wordt u dan zo snel mogelijk per post toegestuurd.

[Bron: COC Amsterdam]