Volver a la vista general

El COC quiere intensificar la política contra el acoso escolar

COC Nederland roept de Tweede Kamer op om meer maatregelen te treffen tegen LHBT-pesten op school. De Kamer spreekt dinsdag met staatssecretaris Sander Dekker (OCW) over het pestbeleid.

Het COC schrijft in een oproep aan Kamerleden dat intensivering van het pestbeleid hard nodig is en doet daartoe concrete voorstellen.

Het COC pleit onder meer voor een Gay-Straight Alliance op elke middelbare school in Nederland. Er zou meer moeten gebeuren om LHBT-vijandigheid al op de basisschool te bestrijden. Het COC wil dat de Onderwijsinspectie intensief gaat toezien op de invoering van voorlichting over die sinds 1 december jl. verplicht is op basis- en middelbare scholen.

Het COC roept de regering op om in gesprek te gaan met educatieve uitgeverijen over het integreren van seksuele diversiteit in lesmaterialen. Ook wil het COC dat voorlichting over LHBT’s verplicht wordt in het middelbaar beroepsonderwijs en op lerarenacademies.

Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau bleek onlangs dat slechts 5 procent van alle middelbare scholieren meent dat LHBT’s op school altijd open kunnen zijn over hun identiteit. Bekend was al dat driekwart van de LHBT-jongeren te maken krijgt met ‘homopesten’. ‘Homo’ is één van de meest gebruikte scheldwoorden op de middelbare school en suïcidecijfers liggen onder LHBT-jongeren tot vijf keer hoger dan gemiddeld.

Het pestbeleid waarover de Tweede Kamer dinsdag spreekt is neergelegd in een brief  van staatssecretaris Dekker van 25 maart jl.

[Fuente/Foto: COC NL].

El COC lucha por los derechos LGBT. ¡Únete a la lucha!