Volver a la vista general

Ancianos rosas en el barco de vacaciones de la Cruz Roja

Op het Rode Kruis-vakantieschip J. Henry Dunant kunnen zorgbehoevende lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) dit jaar voor het eerst een speciale vakantie beleven. De volledig verzorgde cruise door Nederlandse wateren is een initiatief van Roze Vakanties.

Naast een mooie vakantieweek voor 65 gasten, wil deze stichting de acceptatie van homoseksualiteit in de ouderenzorg stimuleren. In een zorginstelling durven veel LHBT’s niet zichzelf te zijn en gaan ze ‘terug de kast in’. In de laatste week van oktober vaart de J. Henry Dunant met zijn ‘roze’ gasten van Gouda naar Schoonhoven, Lelystad, Kampen, Deventer en Wijk bij Duurstede. Zie voor alle informatie: RozeVakanties.nl.

Verwenweek

De eerste aanmeldingen zijn binnen, vertelt projectleider Ronald Bakker van Roze Vakanties. “ We richten ons op mensen met een lichamelijke of sociale beperking, maar je hoeft niet per se bejaard te zijn. Iedereen die zelf mee wil of die dit een mooi idee vindt voor een naaste of een patiënt, kan dit regelen via rozevakanties.nl. We gaan er een verwenweek van maken waarin de gast bepaalt hoe zijn of haar dag eruit ziet. Uiteraard met alle nodige professionele zorg, 24 uur per dag. We zijn erg blij met de medewerking van het Rode Kruis en de crew van de J.Henry Dunant, waardoor we deze bijzondere vakantieweek mogelijk kunnen maken.”

[Bron: Roze Vakanties – Foto Rode Kruisschip J. Henry Dunant: Vincent de Groot]