Volver a la vista general

La reunión de gays de salón más antigua celebra sus bodas de plata

Op zondag 6 oktober 2013 bestaat de Zondag Middag Salon voor oudere homomannen van COC Nijmegen 25 jaar. Vanaf 15.00 uur wordt dit zilveren jubileum feestelijk gevierd in het Roze Huis, St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen.

De Zondag Middag Salon is in 1988 opgericht als particulier initiatief  door Jan Houterman en Wim van den Broek.

“Speciaal voor deze oudere homofiele mannen is er de veertiendaagse  Zondag Middag Salon, een rustige soos met een huiselijke sfeer “,  schreef de gemeente Nijmegen in 1988 in haar voorlichtingsfolder.

Het doel was en is nog steeds om buiten het commerciële circuit, de gelegenheid te bieden aan oudere homo-en bi mannen om elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.Dat gebeurt al 25 jaar onafgebroken , iedere 1ste en 3de zondag van de maand van 15-19 uur.

Van 1988 -1998 werd de Salon gehouden in de kelder van Groesbeekseweg 38, het pand van de Hulpdienst van pater Vermeer. Vanaf 1998 is de Salon een werkgroep van het COC Nijmegen. De Salonmiddagen zijn vanaf die tijd gehouden in Villa Lila en nu in het  nieuwe Roze Huis.

Gemiddeld komen er zo’n 25-30 mannen per middag naar de Salon. Er zijn in totaal 600 Salonmiddagen geweest met ruim 15.000 bezoekers. Dat de Salon nog steeds in een behoefte voorziet, moge blijken uit het feit dat er nog steeds elke Salonmiddag nieuwe gasten komen. Vaak ook van buiten Nijmegen, omdat men dikwijls niet in de eigen woonplaats durft uit te gaan of omdat men nog in de kast zit.

Het PROGRAMMA van de jubileummiddag bestaat uit :

– het ophalen van herinneringen met enkele trouwe gaten aan de hand van foto’s uit de jaren 1988-2013
– muziek en zang van de troubadour Huub van Eynthoven
– spetterend optreden van Bella Gariella uit Maastricht

ZILVEREN JUBILEUM ZONDAGMIDDAGSALON NIJMEGEN voor OUDERE HOMOMANNEN
Datum:
zondag 6 oktober 2013  – vanaf 15.00 uur tot 20.00 uur
Locatie:  Roze Huis, Anthoniusplaats 1 te Nijmegen

[Bron: COC Nijmegen – Foto Roze: Beeldbank.jpg]