Volver a la vista general

La Iglesia rechaza a los jóvenes LGBT

De Evangelische Gemeente Utrecht (EGU) weigert een zaal te verhuren aan de Utrechtse afdeling van Jong&Out, COC’s groep voor LHBT*-jongeren tot en met achttien jaar.

COC Nederland is ‘verbijsterd’ door het besluit van de kerk. Tanja Ineke: “Juist een Evangelische Gemeente zou iedereen in Nederland moeten omarmen en niemand moeten uitsluiten.” Jong&Out biedt LHBT-jongeren een plek om elkaar te ontmoeten.

COC Midden-Nederland reageert ontstelt. “Dit voelt voor homoseksuelen en lesbiennes als discriminatie”, aldus woordvoerder Edith Borghuis. “En als de kerk bij haar standpunt blijft, willen we graag dat de politiek of een rechter hier een uitspraak over doet.” COC Midden Nederland onderzoekt mogelijke juridische stappen tegen de kerkgemeente.

Paul de Vries, kerkbestuurder van de EGU laat aan de website CampusBlog weten:

Evangelie Gemeente Utrecht - Statement

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht laat vrijdag via zijn woordvoerder aan de Telegraaf weten het “inderdaad zeer merkwaardig te vinden.” Wolfsen gaat contact opnemen met beide partijen om de zaak uit te zoeken. De Utrechtse fractie van GroenLinks heeft hier inmiddels schriftelijke vragen over gesteld aan het college van B en W.  GroenLinks noemt de kwestie onacceptabel.

Jong&Out Utrecht heeft inmiddels wel een locatie gevonden. De komende bijeenkomst van Jong&Out Utrecht is op zondag 27 oktober a.s. van 13:00 tot 17:00 in U-bar aan de Oudegracht 64 te Utrecht.

LHBT= Lesbiennnes, homo’s, bi’s en transgenders.

[Bron: COC NL, CampusBlog, GroenLinks Utrecht, Telegraaf]