Volver a la vista general

¡Pink 50+ supera sus límites en 2014!

Op maandag 24 maart a.s. komt een internationale delegatie van homo- en hetero (ouderen) organisaties naar ons land. Vanuit maar liefst 8 Europese landen komen ze naar gastvrouw Stichting Elisabeth in Breda om met de mensen van Roze 50+ kennis te maken en ervaringen op het gebied van Roze Ouderen te delen.

De Roze Loper kent u natuurlijk, maar had u ook al eens gehoord van The Pink Passkey? Der Rosa Schlüssel? La Clé Rose of Chave-de-rosa? Vorig jaar is de aanvraag voor de eerste internationale Roze Loper gedaan door het Frankfurter Verband, een grote zorginstelling in Duitsland. Zij zullen binnenkort worden getraind en geaudit in de omgang met seksuele diversiteit.

Roze 50+ gaat over onze landsgrenzen! Nederland Exportland…óók als het om tolerantie gaat!

Continuïteit gewaarborgd

Het project Roze Loper 3.0 is  een projectsubsidie toegekend voor 2 jaar om de Roze Loper verder te professionaliseren en te integreren met bestaande keurmerken zoals PREZO.

De Roze Loper, hét instrument voor LHBT-vriendelijkheid in de ouderenzorg, zal ook worden uitgebreid naar andere sectoren, bijv. de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking, welzijnswerk en maatschappelijk werk/hulpverlening.

Roze 50+ (waarin ANBO, COC, MOVISIE en Vilans zijn verenigd) vindt het belangrijk de Roze Zorg voor zoveel mogelijk mensen inzichtelijk te maken. Daarom wordt er een Handboek Roze Zorg geschreven zodat de methode voor steeds meer mensen toegankelijk wordt.

[Bron/Illustratie: Roze 50 Plus]

El COC lucha por los derechos LGBT. ¡Únete a la lucha!