Volver a la vista general

Semana Rosa en el campus de Nimega

Van 19 t/m 23 mei organiseert LHBT-jongerenorganisatie Dito! voor de 6de keerde Roze Week op de campus van Radboud Universiteit Nijmegen. Rector Magnificus Bas Kortmann zal dit jaar de Roze Week op de Campus openen met een speech en het hijsen van de regenboogvlag.

Dito!-voorzitter Martijn Exterkate vindt dit statement van de Radboud Universiteit erg belangrijk. “De Radboud Universiteit laat hiermee zien dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn op de campus. Nog altijd is het voor veel LHBT-studenten lastig om uit de kast te komen bij hun medestudenten.”

Voor het eerst wordt de Roze Week op de Campus dit jaar ook geopend op de Hogeschool Arnhem/Nijmegen (HAN). Maandag zal tijdens de opening een expositie worden gestart die de gehele week is te bezichtigen in het HAN-hoofdgebouw aan de Kapittelweg te Nijmegen.

Bij de Radboud Universiteit en de HAN wordt de Roze Week gehouden om de zichtbaarheid van seksuele diversiteit onder studenten en medewerkers te vergroten. Dit jaar staat het thema ‘Think Pink @ Campus’ centraal, dat het bewustzijn hiervan bij studenten en medewerkers moet vergroten.

DITO - Think Pink - Roze Week Campus 2014 Programma

Meer weten?

Kijk op DitoNijmegen.nl of Facebook/Dito.Nijmegen en twitter mee tijdens de #rozeweek.

[Bron: Dito! Nijmegen]

El COC lucha por los derechos LGBT. ¡Únete a la lucha!