Volver a la vista general

Multa de diez céntimos por usar "gay" como palabrota

De ouders van een negenjarige jongen hebben hun zoontje tien cent laten overmaken aan COC Nederland. De reden: het jochie had het woord ‘homo’ gebruikt als scheldwoord, en dat vonden zijn ouders niet oké. Vandaar dat ze hun zoontje een boete lieten betalen aan het COC.

COC Nederland ontving de bijschrijving met een verklaring erbij van de ouders:

Sorry voor het vreemde bedrag, maar dit is een ‘boete’ voor het gebruiken van het woord ‘homo’ als scheldwoord (9 jaar). Hij begrijpt t overigens wel.

Het COC is verrast door de bijzondere donatie, maar waardeert de didactische aanpak van de ouders en ziet mogelijkheden.

“Homo is het meest gebruikte scheldwoord op school. Als ouders en leerkrachten deze regel invoeren, zorgen wij dat het geld besteed wordt aan leerlingeninitiatieven zoals de Gay-Straight Alliances. In deze zogeheten GSA’s werken hetero’s en homo’s, leerlingen en docenten samen om van scholen een veiligere plek te maken voor LHBT’s”, zegt Geert-Jan Edelenbosch, COC-projectleider jongeren & onderwijs.

[Bron/Illustratie: COC Nederland]

El COC lucha por los derechos LGBT. ¡Únete a la lucha!