Volver a la vista general

Exposición de historias de vida de ancianos rosas

Op donderdag 24 juli a.s. opening van de tentoonstelling Nooit meer in de kast – Levensverhalen van ‘roze ouderen’ verbeeld. De tentoonstelling is tot en met 29 oktober a.s. te zien in IHLIA te Amsterdam en daarna in woonzorgcentra in Amsterdam.

De tentoonstelling is het vervolg op het levensverhalenproject van het Internationaal Homo/Lesbisch Informatiecentrum/Archief Amsterdam (IHLIA), waarin vrijwilligers de levensverhalen van roze ouderen optekenden. Een aantal van deze verhalen – en de foto’s die ze illustreren – vormt de basis voor deze expositie.

Homoseksualiteit is in grote delen van de Nederlandse samenleving geaccepteerd. Maar niet overal. Roze ouderen in zorgcentra bijvoorbeeld kunnen niet altijd zichzelf zijn en in openheid leven. Het komt regelmatig voor dat zij weer terug ‘de kast in’ gaan.

De tentoonstelling Nooit meer in de kast – Levensverhalen van ‘roze ouderen’ verbeeld – die na de expositie bij IHLIA op reis gaat naar diverse woonzorgcentra in Amsterdam – geeft een inkijkje in de levens van een tiental oudere lesbische vrouwen en homoseksuele mannen. Levens waarin homoseksualiteit een belangrijke maar niet het enige aspect is.

OPENING EXPOSITIE

6cc93028-9fdb-4ea3-b37c-4c79119528b0

Datum: donderdag 24 juli 2014 – 16.00 uur Locatie: IHLIA-plein, 6de verdieping Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdokskade 143 te Amsterdam

[Bron/Illustratie: IHLIA]

El COC lucha por los derechos LGBT. ¡Únete a la lucha!