Volver a la vista general

Expresszo pone en marcha una línea telefónica para denunciar las deficiencias de la educación LGBT

Vanaf woensdag 16 juli 2014 kunnen scholieren uit het primair en voortgezet onderwijs melding doen van slechte voorlichting over lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders (LHBT’s) op hun school. LHBT-jongerenvereniging Expreszo opent dit meldpunt naar aanleiding van tips van jongeren over slechte voorlichting.

Na jarenlange strijd van COC en Expreszo, zijn alle scholen in het primair en voortgezet onderwijs sinds december 2012 verplicht om voorlichting te geven over LHBT’s. Volgens de wet moeten scholen leerlingen bijbrengen om respectvol om te gaan met seksuele diversiteit.

Expreszo, de organisatie die landelijk opkomt voor de belangen van LHBT-jongeren, krijgt echter regelmatig tips van jongeren die meldden dat hun school geen of slechte voorlichting geeft. Vanaf vandaag kunnen scholieren daarvan melding doen op Expreszo-Meldpunt Slechte Voorlichting.

Het meldpunt is opgezet in samenwerking met COC Nederland, dat al lang actief is op het gebied van LHBT-acceptatie op scholen in de vorm van o.a. De Roze Olifant. Wanneer uit het meldpunt van Expreszo blijkt dat er dringend ingrijpen vereist is op een bepaalde school, dan waarschuwt de vereniging de Roze Olifant zodat er direct actie ondernomen kan worden.

Op aandringen van COC en Expreszo zegde minister Jet Bussemaker (OCW) in maart toe dat de Onderwijsinspectie vanaf 2015 een kwantitatief onderzoek gaat doen naar de invoering van verplichte voorlichting over LHBT’s.   Expreszo verwacht in 2015 de eerste resultaten van het meldpunt te kunnen voorleggen aan de minister.

[Bron: Expreszo – Foto: Voorlichting-COC Midden-Nederland]

El COC lucha por los derechos LGBT. ¡Únete a la lucha!