Volver a la vista general

La Haya nominada para el Premio John Blankenstein

De John Blankensteinprijs – genoemd naar de eerste openlijk homoseksuele voetbalscheidsrecther John Blankenstein – staat dit jaar in het teken van voorlichting en veiligheid op scholen. De gemeente Den Haag rijkt de jaarlijkse LHBT-emancipatieprijs uit en heeft maar liefst twee Haagse Gay-Straight Alliances (GSA’s) genomineerd: de GSA’s van het Hofstad Lyceum en ROC Mondriaan. Het Peer-to-peer project van het Maris College en Het Knooppunt is ook genomineerd.

Zaterdag 11 oktober om 10:00 uur maakt Karin Nederpelt-Blankenstein de winnaar van de John Blankensteinprijs 2014 bekend. De prijs – een kunstobject en een geldbedrag van 2.500 euro – zal op 12 december worden uitgereikt. 12 december is het Paarse Vrijdag, de dag waarop GSA’s  in Nederland hun medeleerlingen vragen om paars te dragen als statemen tegen homo- en transfobie. Op honderden scholen in Nederland is er aandacht voor seksuele- en genderdiversiteit.

Deze prijs benadrukt het belang van een gelijkwaardige positie en participatie van homoseksuele mannen en vrouwen. De gemeente Den Haag heeft in 2009 de prijs in gesteld met als doel een instrument te zijn waarmee Den Haag aan een organisatie, persoon of groep van personen zijn waardering toont voor hun bijdrage aan de homo-emancipatie in Den Haag. De organisatie van de prijs is in handen van COC Haaglanden.Na het bekend maken van de winnaar zullen traditioneel 13 regenboogvlaggen aan de Hofvijver worden gehesen en speciaal voor de gelegenheid zullen op 11 oktober de trams en bussen in Den Haag met regenboogvlaggen rijden. Tevens zal na het hijsen van de vlaggen een poging worden gedaan om het record “Uit de kast komen” van 2013 te doorbreken.Het COC Haaglanden is op 11 oktober met een informatiestand bij de Hofvijver (tegenover de Gevangenpoort) aanwezig.

[bron: COC Haaglanden, afbeelding: de GSA van het Hofstad Lyceum samen met de directeur en het ondertekende GSA-manifest op Paarse Vrijdag 2013]

El COC lucha por los derechos LGBT. ¡Únete a la lucha!