Volver a la vista general

Conferencia "Diversidad sexual en la educación

Op woensdag 15 oktober geeft Sam Meerhoff in Amsterdam de Mosse-lezing Dubbel Queer over seksuele diversiteit in het onderwijs.

Sinds afgelopen jaar zijn alle scholen in Nederland verplicht om onderwijs aan te bieden over seksuele diversiteit. Voor zijn masterscriptie onderzocht Meerhoff hoe dit beleid in de praktijk gestalte krijgt. In deze lezing presenteert hij zijn data en conclusies op basis van lesobservaties, interviews met docenten en tekstanalyses van lesmateriaal. Zijn onderzoek toont aan dat seksuele diversiteit slechts beperkt is geïntegreerd in het onderwijsaanbod, omdat het gepaard gaat met allerlei vormen van ongemak; seksuele diversiteit blijft zodoende ‘queer’ in de dubbele betekenis van het woord.

Sam Meerhoff (MSc in Sociologie) heeft een speciale interesse in beleid met betrekking tot seksualiteit, gender en ras. In het bijzonder gaat zijn aandacht uit naar onderwijs over seksuele diversiteit. Meerhoff is leraar maatschappijleer en momenteel actief als co-docent van ‘Sociology of Sexuality’ op de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij een freelance coach, adviseur en docent op het gebied van seksuele vorming.

De lezing is een initiatief van de Stichting George Mosse Fonds.

Sam Meerhoff: Dubbel queer – seksuele diversiteit in het onderwijs

Datum: woensdag 15 oktober 2014 – tijdstip: 20.00-22.00 uur

Locatie: Doelenzaal, Universiteitsbibliotheek UvA , Singel 425, 1012 WP Amsterdam

Toegang vrij, reserveren niet nodig

[Bron: Stichting George Mosse Fonds]

El COC lucha por los derechos LGBT. ¡Únete a la lucha!