Volver a la vista general

El método pedagógico Equal=Equal? gana el Premio a la Innovación LGBT 2015

De lesmethode voor de basisschool Gelijk=Gelijk? heeft de LHBT-Innovatieprijs 2015 gewonnen. Dat maakte minister Jet Bussemaker zondagmiddag bekend in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. COC Nederland feliciteert Gelijk=Gelijk? met het winnen van de LHBT-Innovatieprijs.

GELIJK=GELIJKLesmethode Gelijk=Gelijk? is ontwikkeld voor basisscholen en leert kinderen vooroordelen en feiten te onderscheiden. Joodse, islamitische en homoseksuele jongeren geven steeds samen een les en vertellen als rolmodellen over zichzelf en delen persoonlijke ervaringen met de leerlingen. Want hoe was het om aan je ouders te vertellen dat je homoseksueel bent? Of hoe voelt het als je niet wordt geaccepteerd omdat je een keppeltje of hoofddoek draagt? Wat doet het met je als je gepest of gediscrimineerd wordt?

De jury voor deze prijs stond onder leiding van Barbara Barend. “Gelijk=Gelijk laat kinderen al op jonge leeftijd nadenken over vooroordelen en discriminatie. Het is belangrijk dat kinderen beseffen dat het oké is als iemand afwijkt van de norm”, zei juryvoorzitter Barend.

De andere genomineerden voor de tweejaarlijkse onderscheiding waren filmmaker Chris Belloni en The Genderbread Kit, een lesprogramma voor het voorgezet onderwijs.

De LHTB-Innovatieprijs wordt eenmaal in de twee jaar toegekend aan een persoon, groep of instelling die zich inzet voor verbetering van de positie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mannen en vrouwen en transgender personen (LHBT’s) in de samenleving. Dit jaar staat de prijs in het teken van ‘Acceptatie en veiligheid van LHBT jongeren’.

Met het uitreiken van de LHBT-innovatieprijs onderstreept het kabinet het belang dat zij hecht aan verbetering van de acceptatie van deze groep in de Nederlandse samenleving en daarbuiten. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 1.000 en een kunstobject.

[Bron: COC NL, LHBT-Innovatieprijs – Foto Prijsuitreiking: CC-Facebook/Rijksoverheid.nl]

El COC lucha por los derechos LGBT. ¡Únete a la lucha!