Volver a la vista general

Representación teatral especial sobre la juventud y el amor

Op 19 juni is de bijzondere theatervoorstelling Homonologen te zien in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Het stuk wordt normaal gesproken op scholen opgevoerd, maar is op initiatief van het IHLIA nu voor één keer ook voor andere geïnteresseerden te zien.

De theatervoorstelling Homonologen gaat over jong en verliefd zijn. Maar wat als zij niet op meisjes valt? Wat als ze aan me zien dat ik homo ben? Wat als ik het gewoon nog niet weet? Homonologen laat zien dat liefde niet zo voorspelbaar is als we wel eens zouden willen. Dat homo- en biseksualiteit net zo stoer of saai kunnen zijn als heteroseksualiteit.

Vijf studenten vertellen persoonlijke verhalen van homo’s, hetero’s, gelovigen, broers, moeders en leraren in een prikkelende, intieme en verfrissende voorstellingen. Tientallen interviews vormden de basis voor het script.

Homonologen speelt in klaslokalen van middelbare scholen en wordt gevolgd door een nagesprek van ervaren voorlichters van COC Amsterdam. In samenwerking met de voorlichtingsgroep van COC Amsterdam en studenten van Studenten Toneelvereniging Amsterdam maakte regisseur Eline Loomans deze theatervoorstelling. Vanaf mei 2015 tot juni 2016 toert Homonologen langs middelbare scholen in en om Amsterdam.

Homonologen POSTER

Voor één keer is de voorstelling ook voor andere geïnteresseerden te zien. Dus laat je verrassen en kom op 19 juni a.s. – om 20.00 uur – naar de Openbare Bibliotheek, Oosterdoksstraat 43 te Amsterdam!

Tickets zijn verkrijgbaar via de OBA-site.

Voor de speellijst en meer informatie over Homonologen – zie de website en Facebookpagina.

[Bron: IHLIA]

El COC lucha por los derechos LGBT. ¡Únete a la lucha!