Volver a la vista general

Los embajadores de Pink 50+ ganan el Zeeland Pearl

Op Coming Out Dag werd in het Middelburgse Stadhuis de eerste Zeeuwse Parel uitgereikt aan de Roze 50+ Ambassadeurs Zeeland van ANBO en COC. Ze kregen de prijs, voor hun inzet om seksuele diversiteit onder ouderen bespreekbaar te maken.

De Zeeuwse Parel is een initiatief van LHBT Netwerk Zeeland. De Zilveren Parel – ontworpen en gemaakt door kunstenares Betsy de Jonge – is een prijs voor een persoon, bedrijf of organisatie die zich op een bijzondere manier inzet voor de belangen van Zeeuwse LHBT’s.

zeeuwse-parels-2016-ontwerp-betsy-de-jonge-kleinWim Klasen en Lammert Veenhuizen van Roze 50+ vinden het fantastisch dat ze de Zilveren Parel toegekend hebben gekregen. Ze ervaren dat als steunbetuiging en als een erkenning van hun werk. Bovendien hopen ze dat de prijs deuren opent naar verzorgingshuizen om seksuele diversiteit bespreekbaar te maken. Dat is nodig, want in Zeeland zijn er nog veel – vooral reformatorische – verzorgingstehuizen waar seksuele diversiteit een probleem is.

Roze 50+ is een samenwerkingsverband van ANBO en COC die elk op zich al jaren intensief betrokken zijn bij het wel en wee van LHBT-ouderen. Roze 50+ is in 2006 ontstaan vanuit ANBO Roze en het landelijk platform Roze Ouderen van COC Nederland. Deze achterban is in 2010 uitgebreid en verder gegaan met een netwerk van Roze 50+ ambassadeurs door het hele land. Dankzij hun signalen zijn de professionals in de organisaties in staat geweest de problemen aan te pakken waar roze ouderen mee kampen.

Niemand minder dan Karin Bloemen maakte als ere-jurylid via een videoboodschap bekend wie dit jaar de Zeeuwse Parel toegekend krijgt. De jury bestond verder uit de leden van de stuurgroep van LHBT Netwerk Zeeland.

[Bron: COC NL – Foto Zeeuwse Parel – Facebook LHBT Netwerk Zeeland]

El COC lucha por los derechos LGBT. ¡Únete a la lucha!