Volver a la vista general

La escuela primaria De Kleine Keizer gana el premio John Blankenstein

De winnaar van de John Blankensteinprijs, de jaarlijkse LHBTI-emancipatieprijs van de gemeente Den Haag, is dit jaar basisschool De Kleine Keizer. Dat maakte wethouder Karsten Klein woensdagavond bekend tijdens de uitreiking in het COC-café van COC Haaglanden.

De jury van de prijs prees de basisschool om de aandacht die zij besteedt aan seksuele diversiteit en de lessen die ze daaraan wijdt. De school motiveert en activeert zowel docenten als leerlingen om open te staan voor het gegeven van seksuele diversiteit in de samenleving en daarover een open dialoog aan te gaan. De jury vindt de instelling van de school een inspiratie(bron) voor velen en een die navolging verdient op andere basisscholen in Den Haag, in regio Haaglanden en in Nederland.

Naast De Kleine Keizer waren er nog twee Haagse basisscholen genomineerd: de Eerste Nederlandse Montessori School en Openbare Basisschool De Leeuwerikhoeve. Ook zij werden geprezen voor hun inzet voor een veilige omgeving op school. Een open en veilig klimaat op school een belangrijke voorwaarde om voor je seksuele oriëntatie uit te kunnen komen.

De John Blankensteinprijs is de jaarlijkse LHBTI-emancipatieprijs van de gemeente Den Haag voor een organisatie, persoon of groep van personen die een bijdrage hebben geleverd aan de LHBTI-emancipatie in Den Haag. De prijs is vernoemd naar de inmiddels overleden scheidsrechter John Blankenstein. De oud-scheidsrechter kwam openlijk uit voor zijn homoseksuele geaardheid en heeft veel betekend voor de LHBT’s binnen de sport en samenleving. Met deze prijs wil de gemeente een bijdrage leveren aan de sociale en maatschappelijke acceptatie van LHBTI’s in Den Haag.

Bij de prijs hoort een geldbedrag van € 2.500,- en een beeld van de Haagse kunstenaar Chris de Vis. Het beeldje bestaat uit twee prachtig gestileerde figuren die toenadering tot elkaar zoeken. Man of vrouw? Iedereen kan daar zijn eigen interpretatie aan geven. Het prijzengeld dient ten goede te komen aan de bevordering van LHBTI-emancipatie.

Bekijk HIER het juryrapport.

[Bron/Foto: COC Haaglanden]

El COC lucha por los derechos LGBT. ¡Únete a la lucha!