Volver a la vista general

Igualdad para toda la vida" en Países Bajos y EE.UU.

Woensdag 24 mei a.s. opent het Roosevelt Institute for American Studies in Middelburg haar deuren voor de internationale workshop ‘Lifelong Equality’. Sprekers uit Nederland – waaronder COC’s Manon Linschoten – en de Verenigde Staten zullen samen met de aanwezigen in gesprek gaan om tot innovatieve ideeën te komen die de situatie van Roze Ouderen in Nederland (en Amerika) kan verbeteren.

Deze Roze Ouderen identificeren als lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender en hebben vaak een leven vol stigma achter de rug. Velen gaan terug ‘in de kast’ op het moment dat ze afhankelijk worden van zorg.

Commissaris van de Koning Han Polman en Burgemeester Harald Bergmann van Middelburg openen de dag. Daarna spreekt de Zeeuwse Eveline van der Putte over haar werk en de situatie van Roze Ouderen in Zeeland. Van der Putte is  initiatiefneemster van de succesvolle Tour d’Amour en schrijfster van het boek Stormachtig Stil – Levensverhalen van Roze Ouderen. Zij wordt gevolgd door dr. Karen Fredriksen-Goldsen. Haar academische werk krijgt internationaal veel waardering en ze heeft voordrachten gehouden op conferenties van het Witte Huis en de Verenigde Naties. Afsluitende spreker is Aaron Tax, beleidsmedewerker van Services & Advocacy for LGBT Elders (SAGE), de grootste belangenorganisatie voor Roze Ouderen in de Verenigde Staten.

Samen met aanwezigen uit de Nederlandse LHBT-gemeenschap, specialisten in Roze Ouderen, beleidsmakers en andere aanwezigen wordt in de middag gewerkt aan het formuleren van nieuwe ideeën voor de Nederlandse situatie. Manon Linschoten (zie foto) – projectmanager Roze Ouderen en Zorg bij COC Nederland – neemt deel aan de workshop over lobbyen en belangenbehartiging. Zie AQUÍ voor informatie over het werk van het COC voor Roze Ouderen.

LIFELONG EQUALITY – International Workshop on LGBTQ Elderly Care

  • Datum: woensdag 24 mei 2017 – 10.00-18.00 uur
  • Locatie: Filmzaal Provincie Zeeland – Abdij 9 te Middelburg
  • Toegang tot het programma is gratis, de voertaal zal Engels zijn
  • Graag registeren via [email protected]
  • Voor meer informatie – zie RIAS

Het Roosevelt Institute for American Studies (RIAS) nodigt allen uit om deel te nemen aan deze internationale uitwisseling van gedachten en ervaring, en verwelkomt met name zorgaanbieders en zorgwerknemers om samen met de sprekers de dag tot een productief einde te brengen.

Het Roosevelt Institute for American Studies is een onderzoeks- en conferentiecentrum in Middelburg ter bevordering van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs, collectievorming en publieksinformatie op het terrein van de moderne Amerikaanse geschiedenis. Het instituut is vernoemd naar drie beroemde Amerikanen: President Theodore Roosevelt (1858-1919), President Franklin D. Roosevelt (1882-1945) en zijn echtgenote Eleanor Roosevelt (1884-1962). De reden dat het instituut in Zeeland is gevestigd is dat de voorouders van de Roosevelts vanuit Zeeland naar de Verenigde Staten emigreerden.

[Bron: RIAS – Foto Roze ouderen: Geert van Tol Fotografie voor COC NL]

El COC lucha por los derechos LGBT. ¡Únete a la lucha!