Volver a la vista general

Medalla Andreas para Josee Rothuizen

Josee Rothuizen heeft op vrijdag 21 september de Andreaspenning van de stad Amsterdam ontvangen vanwege haar inzet voor de LHBTI-gemeenschap en de groep 50-plussers in het bijzonder. Ze kreeg de Andreaspenning uit handen van wethouder van Diversiteit Rutger Groot Wassink na de opening van de Roze Hallen, een zelfbouwproject van een groep LHBTI’ers in Amsterdam.

Josee Rothuizen heeft zich zowel tijdens als na haar professionele carrière ingezet voor de LHBTI-gemeenschap. Ze is werkzaam geweest bij COC Nederland en Movisie. Daarnaast is ze initiatiefnemer van de Amsterdamse Pink Postcode-borrels (LHBTIQ+ ontmoetingen in de buurt) en Mokum Roze (het platform voor roze ouderen). Zij is medeoprichter van het GALA (Gay and Lesbian Amsterdam) Koor, bestuurder van de Stichting Amsterdam Gay Pride en lid van de Raad van Toezicht bij EduDivers, het kenniscentrum voor scholen en seksuele diversiteit.

Sinds 2013 is ze betrokken bij OutForever, dat recentelijk het Roze Hallen-project realiseerde: een zelfbouwproject voor mensen uit de LHBTI-gemeenschap, ouder dan 55 of met een zorgindicatie. In 2011 ontving Josee Rothuizen een Koninklijke onderscheiding voor haar tomeloze inzet voor de emancipatie van homomannen en lesbische vrouwen, onder andere als voorzitter van het Landelijk Platform Homoseksuele Ouderen.

Andreaspenning

De Andreaspenning wordt toegekend aan personen die grote prestaties hebben verricht op sociaal, cultureel, maatschappelijk of economisch gebied voor Amsterdam met een landelijke uitstraling. En voor personen die zich minimaal tien jaar als vrijwilliger voor een maatschappelijk doel hebben ingezet. De Andreaspenning werd eerder aan vertegenwoordigers van de LHBTI-gemeenschap uitgereikt, t.w. aan Dolly Bellefleur, Wim Bos, Cees Meynen en Hans Wijtenburg.

[Bron/Foto: Gemeente Amsterdam]

El COC apoya a las personas LGBT - ¿Apoya usted al COC?