Volver a la vista general

La aceptación del colectivo LGBT se hace obligatoria en el mbo

Het bevorderen van LHBTI-acceptatie wordt verplicht op het mbo. Dat heeft minister Ingrid van Engelshoven (Emancipatie) bekend gemaakt. Het COC heeft lang voor deze maatregel gepleit en is blij met het besluit van de regering.

Het kabinet besloot op vrijdag 7 december op voorstel van minister Van Engelshoven om de wet zo aan te passen dat ook mbo-scholen verplicht aandacht moeten besteden aan acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit. Van Engelshoven wil zo de positie van LHBTI’s verbeteren. Het is nog niet bekend wanneer het besluit in werking treedt.

Het COC pleit al lang voor verplichte aandacht voor LHBTI-acceptatie in het mbo. Het maakt onderdeel uit van het Regenboog Stembusakkoord dat het COC in 2017 sloot met acht politieke partijen.

De situatie van LHBTI-leerlingen in het mbo is relatief slecht in vergelijking tot andere schooltypen. Aandacht voor LHBTI-acceptatie is al verplicht op basis- en middelbare scholen.

Van Engelshoven meldt ook dat diverse lerarenopleidingen hebben besloten om aandacht voor gender- en seksuele diversiteit expliciet in de opleiding op te nemen.

Aandacht voor gender- en seksuele diversiteit is nog niet op alle docentenacademies verplicht. Eerstegraads docentenopleidingen en universitaire lerarenopleidingen (ulo’s) besteden nog geen aandacht aan dat onderwerp. Ook aandacht voor LHBTI-acceptatie op docentenacademies is een belofte uit COC’s Regenboog Stembusakkoord.

[Bron: COC NL, Rijksoverheid – Foto minister Van Engelshoven: Rijksoverheid.nl]

El COC apoya a las personas LGBT - ¿Apoya usted al COC?