Volver a la vista general

El administrador del reformatorio firmó la declaración de Nashville

Het COC vindt het ernstig dat bestuurder Wim de Kloe van het reformatorische Driestar College de Nashville-verklaring heeft getekend. Het COC roept het Driestar College op om nadrukkelijk afstand van de verklaring te nemen. COC Rotterdam-Rijnmond zal met Stichting Roze Zaterdag Gouda bij de gemeente Gouda, waar de school gevestigd is, aandringen op maatregelen.

“Je zult als leerling op deze school maar worstelen met je identiteit, terwijl de schoolbestuurders vinden dat je eigenlijk niet mag bestaan en dat LHBTI-zijn te genezen is, dit is onacceptabel”, aldus COC-voorzitter Astrid Oosenbrug.

UPDATE – 17 januari 2019 – over deze kwestie zijn Kamervragen aan minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) gesteld door D66-Kamerleden Vera Bergkamp en Paul van Meenen en PvdA-Kamerlid Kirsten van den Hul.

De Kloe, lid van het College van Bestuur van het Driestar College, zegt in het AD dat hij de Nashville-verklaring ‘op persoonlijke titel’ heeft ondertekend en niet als bestuurslid van de school. Het Driestar College staat in de verklaring echter wel bij zijn naam genoemd.

Op zijn motieven wil hij niet ingaan. Verder zegt hij: “Als school hebben wij, los van de Nashville-verklaring, beleid rond diversiteit. Dat is niet veranderd.” De Kloe beklemtoont dat – met een hint naar de kritiek van Onderwijsminister Van Engelshoven op de Nashville-verklaring – met de opmerking dat dit ‘geen stap terug voor homo-emancipatie in christelijke kring’ is.

Vanwege ‘negatieve beeldvorming’ staat er nu op de site van het Driestar College een bericht met het standpunt van de school over seksualiteit en seksuele diversiteit. Dat standpunt is gebaseerd op een visienota van de Vereniging van Gereformeerd Schoolonderwijs (VSG). Op de VSG-site wordt gemeld dat die visienota in hoofdlijnen overeenkomt met de Nashville-verklaring, maar heeft een andere achtergrond, doelstelling en doelgroep.

[Bron: COC NL, AD – Foto Driestar College: CC-Visotsky]

El COC apoya a las personas LGBT - ¿Apoya usted al COC?