Volver a la vista general

El ministro van Engelshoven inaugura el Barco de la Educación durante el Canal Parade 2019

Komende zomer wil minister Ingrid van Engelshoven van Emancipatie met een Onderwijsboot meevaren tijdens de Canal Parade 2019 in Amsterdam. Op de boot zal plek zijn voor vrijwilligers, docenten, leerlingen en organisaties die bijdragen aan het thema van de Onderwijsboot ‘Veiligheid in de klas’, zo maakte de minister bekend tijdens COC’s True Colors in Paradiso Amsterdam. 

“In tijden waarin duidelijk wordt dat de LHBTI-emancipatie nog lang niet af is, is het belangrijk om je stem te laten horen. Iedereen moet kunnen zijn wie diegene wil zijn en dat begint vaak met een veilige omgeving in de klas. Daarom wil ik graag meevaren”, aldus Van Engelshoven.

De Onderwijsboot zal niet vol staan met ambtenaren van het ministerie en bestuurders van scholenkoepels. Minister van Engelshoven stelt haar boot juist open voor vrijwilligers, docenten, leerlingen en organisaties die zich inzetten voor een veiligere schoolomgeving.

“Het is voor kleine organisaties en individuen vaak niet mogelijk om mee te varen tijdens het feest van de Canal Parade. Daarom wil ik graag de gastvrouw zijn op de Onderwijsboot die we open stellen voor al die mensen die bijdragen aan een prettige leeromgeving en een veilig schoolklimaat.”

Het plan van OCW moet nog wel worden goedgekeurd door de organisatie van de Canal Parade. Het wordt voor iedereen mogelijk zich aan te melden om mee te varen. Al zit er natuurlijk wel een maximum op het aantal gasten.

Wil je meevaren? Meld je dan aan door een mail met motivatie te sturen naar [email protected].

[Bron: OCW – Foto minister Van Engelshoven: Rijksoverheid.nl]

El COC apoya a las personas LGBT - ¿Apoya usted al COC?