Volver a la vista general

Día LGBT+Media en Beeld en Geluid en Mediapark Hilversum

Blik terug op meer dan vijftig jaar LHBTI+’s op radio, TV en online. Roze Zaterdag 29 juni nodigen Beeld en Geluid makers en publiek uit om op het Mediapark in Hilversum elkaar te ontmoeten en te praten over de geschiedenis, het heden en de toekomst van LHBTI+ representatie. Kom luisteren en kijken naar bijzondere verhalen en unieke beelden van makers en experts op dit gebied.

Vijfenvijftig jaar geleden werd in het Nederlandse TV-programma Achter het Nieuws voor het eerst aandacht besteed aan homoseksualiteit. Sindsdien zijn er talloze radio-, tv- en online programma’s gemaakt; óver, vóór en dóór LHBTI+. Van In de Vlaamsche Pot tot Hij is een zij, en van Het Roze Rijk tot Anne+.

Niet overal kan de LHBTI+-gemeenschap zichzelf laten zien en horen. Maar in de Nederlandse media zijn we in elk geval aardig op weg met LHBTI+-erkenning en representatie. Of valt er nog steeds veel te veranderen en verbeteren? Op deze dag vol ontmoetingen, debatten en activiteiten, praat en denk je bij Beeld en Geluid met verschillende mediamakers en betrokkenen mee over dit onderwerp.

LHBTI+ MEDIADAG

 • Datum: zaterdag 29 juni – 11.00-17.00 uur
 • Locatie: Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid* – Media Parkboulevard 1 te Hilversum
 • Prijzen:
  € 15,- met Museumkaart/BGL VIP kaart (incl. Experience)
  € 15,- met studentenpas/CJP/-18 (excl. Experience)
  € 20,- Regulier (excl. Experience)
  € 28,50 Combiticket (Regulier + Experience)

Naast de zaalprogramma’s – met o.a. Sipke-Jan Bousema, Linda Duits, Koos Postema, Raymi Sambo, Hanna van Vliet en de Transketeers – kijk je ‘gequeerde’ film- en videomateriaal uit de collectie van Beeld en Geluid, een Podcast-installatie van Lotte Gommers en wordt je uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan de Regenboog Wall of Fame, een eerbetoon aan LHBTI+ mediamakers.

*Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is een audiovisueel archief met museale functies gevestigd in Hilversum. Als cultuurhistorisch instituut draagt het zorg voor de verzameling, opslag, conservering, documentatie, presentatie, levering, bestudering en interpretatie van Nederlands audiovisueel erfgoed.

[Bron/Illustratie: Beeld en Geluid]

El COC apoya a las personas LGBT - ¿Apoya usted al COC?