Volver a la vista general

Diversidad en Libertas Leiden: 150º Tour d'Amour

Voor zorg- en welzijnsinstelling Libertas Leiden is de 150de Tour d’Amour een van de manieren om de visie op diversiteit te delen en te luisteren naar ideeën en meningen vanuit de omgeving. Daarom gaan op vrijdagmiddag 28 juni de deuren van Woonzorgcentrum Rijn en Vliet open en wordt iedereen van harte welkom geheten.

Te veel roze ouderen durven nog steeds niet zichzelf te zijn in hun eigen woonomgeving. Dat komt met name door onbegrip van leeftijdgenoten. Ook speelt onwetendheid bij bewoners, medewerkers, vrijwilligers en stagiaires in de zorg vaak een rol.

Onder het motto #plezier in diversiteit ontwikkelt Libertas Leiden diversiteitbeleid met aandacht voor alle vormen van verschillen die kunnen leiden tot onbegrip en soms pestgedrag. Verschillen in bijvoorbeeld geloof, huiskleur, gewicht, seksuele oriëntatie, genderidentiteit of -expressie.

Tanja Ineke, bestuurder van Libertas Leiden (én oud-voorzitter van COC Nederland) zegt in een interview met Sleutelstad dat ze zeker weet dat er bij hen roze ouderen wonen. “Voor zover ik weet zijn er geen problemen, ik zou het echt heel erg vinden als dat in mijn organisatie zou voorkomen. Maar ik weet uit eerdere ervaringen dat LHBTI-mensen soms geïsoleerd worden of zich niet vrij voelen om over hun overleden partner te praten. En het is natuurlijk ook leuk om eens een film te tonen met een liefdesverhaal tussen twee mannen of twee vrouwen.”

Tour d’Amour is een initiatief van Eveline van de Putte, schrijfster van Stormachtig stil – levensverhalen van roze ouderen. Tijdens deze 150de roze middag gaat ze in gesprek met de Leidse 50+ roze ambassadeur Magda Römgens en is er een spetterend optreden van Vicotoria False, dit jaar een van de ambassadeurs van Pride Amsterdam.

LIBERTAS LEIDEN: TOUR d’AMOUR bij RIJN en VLIET

  • Datum: vrijdag 28 juni 2019 – 14.30-16.15 uur (inloop vanaf 14.00 uur)
  • Locatie: Woonzorgcentrum Rijn en Vliet – Aaltje Noorderwierland 1 te Leiden

[Bron: Libertas Leiden – Foto TOUR d’AMOUR met Victoria False, Magda Römgens en Eveline Eveline van de Putte STICKY – Foto Haydi Cameron via Libertas Leiden]

El COC apoya a las personas LGBT - ¿Apoya usted al COC?