Volver a la vista general

BEST4OLDER lanza un proyecto de vídeo sobre las personas mayores LGBT en Europa

De partners van het Best4OlderLGBTI-project presenteren met trots een serie getuige-video’s over het leven, de angsten en de toekomstverwachtingen van LHBTI-ouderen in Europa.

In een maatschappij waarin ouderen een steeds groter aandeel vormen, gaat de bevordering van mensenrechten hand in hand met de strijd tegen discriminatie en ongelijkheid. De doelstelling van Best4OlderLGBTI is de strijd tegen discriminatie op basis van leeftijd, seksuele oriëntatie en genderidentiteit, alsmede de promotie van mensenrechten met betrekking tot LGBTI-senioren.

Voor het aanpakken van ongelijkheid en discriminatie op basis van meerdere factoren en schending van de mensenrechten met betrekking tot LGBTI-ouderen, ontwikkelde de EU Partners van het project Best4OlderLGBTI verschillende interventies en acties.

Een van de geplande acties bestaat uit een serie van vijf getuige-video’s -opgenomen en bijeengebracht vanuit verschillende Europese landen-  waarin de levensverhalen van oudere LHBTI’s, vanuit hun eigen gezichtspunt, ervaringen, herinneringen, hoopvolle toekomstverwachtingen door henzelf worden verteld. De video’s tonen de wereld door de ogen van een vaak onzichtbare minderheid, LHBTI-ouderen, van hun coming-out tot hun huwelijk of geregistreerd partnerschap. Ontmoet Raffaele, Marjet en Ineke, Gregory, Mizia en Antonio en leer hoe het is om een LHBTI oudere te zijn in Europa!

Bekijk hier de trailer met de verhalen van de vijf getuige-video’s

Het eerste interview zal uitkomen op 2 oktober 2019. In de daarop volgende vijf weken zal er iedere woensdag een nieuwe getuige-video gepresenteerd worden, waarin de unieke ervaringsverhalen over ouder worden als LHBTI’er in Europa. Iedere video biedt de keuze tussen Engelse, Griekse, Portugese, Italiaanse, Roemeense, Nederlandse en Franse ondertiteling.

Volg ons op social media of bezoek onze website en blijf op de hoogte van het project Best4OlderLGBTI! Wil je meedoen met dit project? Laat je stem dan horen en schrijf ons via: [email protected] of bekijk onze website.

 

Over het project

Het Best4OlderLGBTI project, mogelijk gemaakt door het Right, Equality and Citizenship (REC) Programme, stelt zich de strijd tegen discriminatie op basis van leeftijd én seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie en geslachtskenmerken ten doel, alsmede de bevordering van mensenrechten met betrekking tot oudere LHBTI’s. Dit doel wordt nagestreefd door bewustmakingscampagnes gericht op verschillende doelgroepen in zes Europese lidstaten, waarmee Best4OlderLGBTI bij wil dragen aan een meer gelijkwaardiger en inclusievere maatschappij. Hiermee wil het project de discriminatie en ongelijkheid in behandeling bij openbare diensten en in de zorg- en welzijnssector terugdringen en tevens het doen van aangifte tegen discriminatie aanmoedigen.