Volver a la vista general

Los miembros del COC ganan los Premios Winq a la Diversidad

COC-vrijwilligers wonnen op donderdag 20 februari een Winq Diveristy Award voor zichtbaarheid en acceptatie van Nederlandse LHBTQ’s. Emre Hoogduijn van COC’s GSA Netwerk wint de prijs voor zijn inzet voor LHBTQ-jongeren en Larry van Dever nam samen met COC-voorzitter Astrid Oosenbrug een Award in ontvangst voor COC’s Cocktail Project voor LHBTI-asielzoekers.

‘Ik ben ongelofelijk trots op Emre, Larry en al die andere kanjers die zich dag in, dag uit met COC inzetten voor een wereld waar iedereen zichzelf kan zijn, wat ook je seksuele oriëntatie, genderidentiteit of geslachtskenmerken zijn’, reageert COC-voorzitter Astrid Oosenbrug. ‘Een welverdiende pluim voor deze voortrekkers!’

Emre
De Turks-Nederlandse Emre Hoogduijn krijgt van Winq een Youth Diversity Award voor zijn actieve inzet en steun voor LHBTQ-jongeren, in het bijzonder van niet-westerse komaf. De 18-jarige Emre is volgens Winq een wijs en krachtig rolmodel voor duizenden jongeren. Hij stond aan de basis van COC’s GSA Netwerk op zijn middelbare school, was ambassadeur van Paarse Vrijdag en helpt via Instagram jongeren die worstelen met hun coming-out. Vorig jaar leverde zijn inzet hem ook al de titel ‘Jongere van het Jaar’ op.

Winq’s Youth Diversity Award is een prijs voor een persoon die anderen, die nog aan het begin van hun leven staan, helpt om te kunnen zijn wie ze willen zijn en om zich niet te hoeven verstoppen.

COC’s Coctail Project
COC’s Cocktail Project voor LHBTI-asielzoekers won een Winq New Horizons Diversity Award. De prijs werd uitgereikt aan Larry van Dever, coördinator van Cocktail in Groningen, en COC-voorzitter Astrid Oosenbrug.

Volgens Winq heeft het COC met dit belangrijke project veel mensen gered van de eenzaamheid. Tijdens en na hun vaak ingewikkelde en lange asielprocedure belanden veel LHBTQ-asielzoekers in een sociaal isolement, aldus Winq. Een luisterend oor en een beetje hulp, maken hierbij een wereld van verschil. Zo ontstond in 2009 Cocktail, het maatjesproject van COC Nederland, dat dit isolement probeert te doorbreken. Inmiddels is het project in vijftien regio’s actief en biedt het zowel maatjescontact als groepsbijeenkomsten.

Met de New Horizons Diversity Award eert Winq mensen en organisaties die zich inzetten voor LHBTI-vluchtelingen.

Ken jij een LHBTQ asielzoeker die wel een buddy kan gebruiken of wil je zelf maatje worden? Kijk HIER voor meer informatie. Wil jij ook een GSA oprichten of LHBTI-jongeren ondersteunen, kijk dan HIER.