Volver a la vista general

Marie Ricardo nombrada directora de COC Países Bajos

Marie Ricardo is benoemd tot strategisch directeur van COC Nederland. Dat maakte voorzitter Astrid Oosenbrug bekend tijdens de algemene vergadering van COC verenigingen op zaterdag 28 november 2020.

“We kijken vol vertrouwen naar de toekomst met Marie Ricardo als strategisch directeur”, aldus Astrid Oosenbrug. “Als bestuur zien we uit naar een prettige samenwerking.”

Volgens Astrid Oosenbrug is de nieuwe strategisch directeur energiek, communicatief en heeft ze een heldere visie op de ontwikkeling van het COC.

Marie Ricardo is gelukkig met haar benoeming en wil een volgende stap zitten richting een meer inclusieve beweging, gedreven door solidariteit.

“Acceptatie, gelijke rechten, gender-gelijkheid en non-discriminatie gaan hand in hand. De regenbooggemeenschap is kleurrijk en divers”, aldus de nieuwe COC-directeur.

“Of je nou zwart of wit bent, queer of panseksueel, lesbisch, homo, bi+, transgender of intersekse: als we ons met elkaar verbonden voelen, kunnen we samen een eind maken aan knellende normen, uitsluiting en onrecht. Dan kunnen we samen een realiteit creëren waarin iedereen veilig is en in vrijheid kan leven en liefhebben.”

Marie Ricardo (1986) is sinds 2019 manager nationale programma’s bij COC Nederland. Ze vervulde verschillende projectmanagementrollen sinds ze in 2013 bij het COC in dienst kwam. Zo ondersteunde ze LHBTI-activisten in verschillende Afrikaanse en Caribische landen bij het versterken en verbinden van hun beweging. Daarnaast vervulde ze bestuursfuncties bij PlanetRomeo Foundation, Pride Amsterdam en tot op heden bij Atria.

Marie Ricardo studeerde Public International Law aan de Universiteit van Amsterdam en de San Francisco State University, en daarvoor Management, Economy & Law aan de Hogeschool van Amsterdam.

Marie Ricardo werd geboren op Curaçao, studeerde in Nederland en woont met haar partner Nina in Amsterdam.

Ze volgt Koen van Dijk op die tot 1 september jl. directeur was. Marie Ricardo gaat samenwerken met een financieel directeur die momenteel wordt geworven.

[Bron/Foto’s: COC NL]

El COC apoya a las personas LGBT - ¿Apoya usted al COC?