Volver a la vista general

Concierto de Navidad alternativo a beneficio de los jóvenes sin hogar del arco iris

Als alternatief voor het Regenboog Kerstconcert 2020 ten bate van dakloze Regenboogjongeren gaan zaterdag 19 december om 20:00 uur 6 muziekvideo’s online op de facebook pagina Regenboog Kerstconcert. Bij de video’s staan donatie-mogelijkheden om ook dit jaar geld te doneren voor de stichting van een crisisopvang voor dakloze regenboogjongeren.

Elk jaar weer komen zo’n duizend jongeren op straat terecht omdat ze bij hun coming out in conflict zijn gekomen met hun ouders. Voor deze jongeren, 12 tot 18 jaar oud, is geen adequate opvang beschikbaar. Ze zijn te jong voor de reguliere opvang en vallen door de abruptheid waarmee ze op straat komen naast het vangnet van jeugd- en gezinszorg. Op straat loeren verslaving, uitbuiting, leerachterstand, armoede en gezondheidsproblemen die hun ontwikkeling ernstig bedreigen.

Vorig jaar werd met het Kerstconcert in de Westerkerk voor het eerst aandacht gevraagd voor deze problematiek en geld ingezameld om een crisisopvang voor deze groep te stichtten. Inmiddels is, samen met COC en Leger des Heils en in samenspraak met talloze hulporganisaties en professionals een plan geschreven voor een eigen specifieke opvang. Van de opbrengst van het Kerstconcert 2019 en het alternatieve Kerstconcert 2020 wordt binnen enkele weken een ‘kwartiermaker’ aangesteld die het plan tot uitvoer gaat brengen!

In de video’s treden artiesten uit de Regenboogcommunity en de achterban van het Leger des Heils op. Alle medewerkenden deden dit volledig belangeloos. De benodigde techniek werd beschikbaar gesteld door mediaproductiebedrijf NEP en het nieuwe Theatercafe Mascini op de Zeedijk stelde zijn locatie beschikbaar.

Doneren voor deze actie kan door XMAS te texten naar 4333 (3 euro per bericht) of gebruik te maken van een tikkie-link. COC Nederland beheert de financiën van dit project.

[Fuente: COC NL]

El COC apoya a las personas LGBT - ¿Apoya usted al COC?