Volver a la vista general

Distinción para los embajadores de Pink 50+ Lammert y Magda

Lammert Veenhuizen en Magda Römgens zijn uitgeroepen tot Mr. en Mrs.  Senior Pride 2021. Zij kregen deze onderscheiding vandaag uitgereikt in het kader van de Nationale Roze Ouderen dag, tijdens een feestelijke bijeenkomst in Utrecht.

De verkiezing is een initiatief van de Stichting Roze 50+, waarin ouderenbond ANBO en LHBTI-belangenvereniging COC Nederland samenwerken. De prijs gaat naar mensen die veel betekenen of hebben betekend voor LHBTI-ers in het algemeen en LHBTI-ouderen in het bijzonder.

Lammert Veenhuizen (73) uit Westdorpe (Zeeland) zet zich al jaren in voor acceptatie van LHBTI-ouderen in Zeeland. Lammert doet van alles: hij is hulpverlener, informatiebaak, luisterend oor en sinds de oprichting ambassadeur van de Stichting Roze 50+.

Mrs Senior Pride 2021 is Magda Römgens uit Leiden. Ze is met haar 84 jaar de oudste Roze 50+-ambassadeur en vertelt graag over wat het voor haar betekent om lesbisch te zijn. Dat doet ze in gastcolleges voor studenten, maar bijvoorbeeld ook tijdens de Tour d’Amour, die het hele land doortrekt.

Roze 50+ heeft deze Nationale Roze Ouderendag voor de zevende keer georganiseerd om aandacht te vragen voor de LHBTI-ouderen in Nederland.