Volver a la vista general

Resultados electorales extremadamente preocupantes para la comunidad arco iris y otros grupos minoritarios

COC Nederland is geschokt door de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen. De winst van PVV is volgens de belangenorganisatie uiterst zorgelijk voor de regenbooggemeenschap en andere minderheidsgroepen in Nederland.

COC roept alle andere politieke partijen op om hun rug recht te houden en geen millimeter toe te geven op de mensenrechten van lhbti+personen en andere minderheden.

Volgens het COC is er de afgelopen tijd een gure wind opgestoken richting de lhbti+gemeenschap. Deze verkiezingsuitslag wakkert die wind alleen maar verder aan.

‘Bij veel mensen in onze gemeenschap leidt dat tot angst en onzekerheid, en al helemaal bij lhbti+moslims en asielzoekers’, zegt COC-voorzitter Astrid Oosenbrug. ‘Maar onze gemeenschap is strijdbaar, we vinden steun bij elkaar en we staan samen sterk. Tegenstand maakt ons alleen maar strijdbaarder, we laten ons nóóit meer terug de kast in duwen.’

De belangenorganisatie wijst er op dat De PVV de afgelopen tijd stemde tégen maatregelen om geweld tegen de regenbooggemeenschap aan te pakken, tegen maatregelen om pesten op school tegen te gaan en tégen verankering van onze mensenrechten in de Grondwet.

De partij maakt transgender personen belachelijk en doet hatelijke uitspraken over Moslims, Marokkaanse Nederlanders en andere minderheden.

De partijen die op 18 november COC’s Regenboog Stembusakkoord tekenden, hebben volgens de huidige verkiezingsuitslag net geen meerderheid. Het COC verwacht ook partijen als NSC en BBB te kunnen overtuigen van het belang van maatregelen tegen geweld, pesten op school en voor mensenrechten van lhbti+ personen en andere minderheden.