Los ganadores Jan Derksen-Wynn y Marc Wynn-Derksen y Nardie Eijsberg con la presidenta de Roze 50+ Tanja Ineke a la izquierda y la directora del proyecto Manon Linschoten a la derecha - Foto: Geert van tol
Volver a la vista general

Premio para los embajadores de Pink50

Jan Derksen-Wynn en Marc Wynn-Derksen en Nardie Eijsberg zijn door Stichting Roze 50+ uitgeroepen tot Misters en Mrs. Senior Pride 2023. Ze kregen de onderscheiding op zondag 26 november uitgereikt bij de Nationale Roze Ouderen dag, tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam.

De verkiezing is een initiatief van de Stichting Roze 50+, een samenwerkingsverband van ouderenbond ANBO en lhbti+belangenvereniging COC Nederland gericht op een betere leefsituatie voor lhbti+ 50-plussers. De onderscheiding gaat naar mensen die veel betekenen of betekend hebben voor lhbti+personen in het algemeen en lhbti+senioren in het bijzonder.

Misters Senior Pride 2023 zijn partners Jan en Marc uit Hoeksche Waard. Die zetten zich al jaren samen in voor acceptatie van lhbti+personen van alle leeftijden en van lhbti+senioren in het bijzonder. In samenwerking met de lokale welzijnsorganisatie organiseren zij regelmatig een Roze Salon: een ontmoetingsmiddag voor roze ouderen uit de regio. Ook voeren ze gesprekken over lhbti+inclusiviteit met directies van diverse zorg- en welzijnsinstellingen, en geven ze trainingen en presentaties op zorgcolleges en bij landelijke bijeenkomsten. Interviews voor de media worden nooit afgeslagen en zelfs internationaal laat dit veelzijdige duo van zich horen.

Mrs Senior Pride 2023 is Nardie Eijsberg uit Utrecht. Zij zet zich – al haar hele leven – krachtig in voor verbinding. Mensen met elkaar in contact brengen, netwerken bouwen waarbinnen mensen zich kunnen ontwikkelen en het heft in eigen hand kunnen nemen. Dat is een rode draad in haar leven, zowel in haar professionele leven als directeur van een welzijnsorganisatie en – na haar pensionering – als Roze50+ ambassadeur. Het is haar vaste overtuiging dat Roze Ouderen een waardige oude dag verdienen in een veilige, begripvolle omgeving, met voldoende ondersteuning. Vanuit die overtuiging stimuleert deze actieve en gedreven Mrs Senior Pride 2023 mensen en organisaties om actief te worden en vooral ook actief te blijven.

Tanja Ineke, voorzitter St. Roze50+: “Het belang van het werk van Roze 50+ voor lhbti+ senioren uit zich misschien nog wel het meest in de tomeloze inzet van onze vrijwilligers. Ik ben dan ook bijzonder trots op Jan, Marc en Nardie, die zich al jaren belangeloos voor anderen inzetten!”

Roze 50+ organiseerde de Nationale Roze Ouderen dag voor de negende keer om aandacht te vragen voor lhbti+senioren in Nederland.

 

Illustratie: Winnaars Jan Derksen-Wynn en Marc Wynn-Derksen en Nardie Eijsberg met links Roze 50+ voorzitter Tanja Ineke en rechts projectleider Manon Linschoten – Foto: Geert van tol