50-Plussers

Ik ben als 50plusser uit de kast gekomen. Hoe praat ik daarover met mijn omgeving?

Op latere leeftijd uit de kast komen kan een ingrijpende gebeurtenis zijn voor jezelf en je omgeving. Hierover praten met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt kan helpen. Vrijwilligers van Switchboard bieden een luisterend oor en je kunt gelijkgestemden ontmoeten in de Roze 50+ groepen die wij organiseren: www.roze50plus.nl.

Je kunt ook mensen ontmoeten die zich in jouw situatie herkennen via https://orpheusnederland.nl/

Ik wil graag iets organiseren voor Roze 50+ers. Kan ik jullie hulp daarbij krijgen?

Jazeker, wij horen graag over je initiatief via [email protected] en ondersteunen graag waar mogelijk. Bijvoorbeeld door je in contact te brengen met de ambassadeur in jouw regio.

Hoe vraag ik een Roze Loper certificaat aan?

Lees de informatie op www.rozezorg.nl en meld je aan op de website. Wij nemen dan contact met je op.

Wat houdt het precies in om Roze 50+ ambassadeur te zijn?

Het Roze 50+ ambassadeursnetwerk is een divers netwerk van zo’n 80-100 vrijwilligers. Dit netwerk wordt door de stichting Roze 50+ gefaciliteerd en vormt de kern van ons werk en inzet voor lhbti+ senioren. De ambassadeurs zijn de ‘ogen en oren’ van Roze 50+ en zij vertegenwoordigen de achterban van de lhbti+-senioren in Nederland. Ze werken op lokaal, regeionaal en landelijk niveau en hebben een signaalfunctie als het gaat om lhbti+ ouderen. Ze behartigen de belangen van lhbti+ 50 plussers bij beleidsmakers en instellingen, organiseren activiteiten en bieden een luisterend oor. Wil je deel uitmaken van dit netwerk, vraag een informatiepakket aan via  [email protected]

Ik ben voor mijn onderzoek als student op zoek naar lhbti+ ouderen, kunnen jullie mij helpen aan contacten?

 Wij kunnen een oproep voor je plaatsen op social media, neem hiervoor contact op met [email protected]

Ik wil graag een les voor studenten zorg en welzijn organiseren over lhbti+ ouderen, kunnen jullie daarbij helpen?

Onze Roze 50+ ambassadeurs verzorgen graag een gastles aan studenten over lhbti+-ouderen en lhbti vriendelijk werken in zorg en welzijn. Neem hiervoor contact op met [email protected]

Ik wil graag een voorlichting organiseren bij mijn zorginstelling. Hoe kan ik dat doen?

De Roze50+ ambassadeurs zijn ervaren voorlichters en verzorgen graag een voorlichting of training bij uw zorginstelling aan medewerkers of cliënten. Neem contact op met [email protected] voor een afspraak.

Moet ik 50+ zijn om ambassadeur te worden?

Nee, en je hoeft ook geen lhbti+ persoon te zijn. Uiteraard is het wel belangrijk als je affiniteit hebt met het onderwerp.

Moet ik 50+ zijn om ambassadeur te worden?

Nee, en je hoeft ook geen lhbti+ persoon te zijn. Uiteraard is het wel belangrijk als je affiniteit hebt met het onderwerp.