Bob Angelo

Hoe meld ik iemand aan voor een Bob Angelo Penning?

Het bestuur van COC Nederland kiest de winnaars van de Bob Angelo Penning. Suggesties zijn natuurlijk altijd welkom, je kunt dit mailen naar [email protected].

Ik heb eerst geen financiering gekregen, maar heb het initiatief aangepast. Mag ik de aanvraag opnieuw indienen?

Ja dat mag. We willen je wel het advies meegeven eerst goed naar de voorwaarden van ons fonds te kijken voordat je een aangepaste versie instuurt.

Ik krijg geen financiering, en wil graag weten waarom.

Allereerst: vervelend dat je aanvraag is afgewezen! Helaas hebben we beperkte capaciteit en kunnen we geen uitgebreide reacties geven op afwijzingen. Meestal krijg je wel een korte toelichting bij je afwijzing, en daar blijft het bij. Wel moedigen we iedereen aan om nog een keer een aanvraag te doen! Want dat wij je aanvraag afkeuren betekent niet automatisch dat we het een slecht idee vinden, maar het misschien (nog) niet goed aansluit bij ons fonds. We adviseren je dan ook om eerst elders je aanvraag in te dienen, of te kijken hoe het meer kan aansluiten. Zo is er bijvoorbeeld het Trut Fonds en Stichting PANN. Maar ook fondsen zoals het Oranje Fonds, Fonds21 en het VSBfonds zijn partijen die misschien interessant kunnen zijn voor jouw initiatief!

Wat is precies de link tussen het Bob Angelo Fonds en COC Nederland?

Het Bob Angelo Fonds is een fonds dat volledig in beheer is van COC Nederland. COC Nederland zorgt er dus ook voor dat het fonds gevuld wordt en beoordeelt de aanvragen. Iedereen is welkom een aanvraag te doen; dus ook niet-COC organisaties en je hoeft ook geen lid te zijn van het COC (maar mag natuurlijk wel!).

Kan ik meerdere aanvragen per jaar doen bij het Bob Angelo Fonds?

Het liefst ondersteunen we activiteiten eenmail per jaar per aanvrager. Onze middelen zijn nou eenmaal beperkt, waardoor we eigenlijk niet meer dan één keer per jaar een toezegging geven. Maar we maken soms uitzonderingen. Stuur ons een e-mailtje, dan kunnen we er samen naar kijken.

Ik ben niet van een organisatie of stichting, kan ik ook een Bob Angelo Fonds aanvraag doen?

Jazeker! Ook als persoon zonder stichting, vereniging of bedrijf kan je een aanvraag doen. Als we je aanvraag goedkeuren, kunnen we onze bijdrage ook overmaken naar een privérekening.

Kan ik ook financiering krijgen voor grotere projecten?

Helaas ondersteunen we vanuit het COC en het Bob Angelo Fonds alleen kleinschalige evenementen, en is er echt geen ruimte voor grotere projecten. We krijgen veel aanvragen binnen, dus vragen we iedereen met grotere projecten niet het Bob Angelo Fonds te berichten. Zo hebben we meer aandacht voor de kleine initiatieven! Gelukkig zijn er ook veel andere fondsen die grotere lhbti+ initiatieven wél ondersteunen. Zo is er bijvoorbeeld het Trut Fonds, PANN Fonds en het Blauwe Fonds. Maar ook algemene fondsen zoals het Oranje Fonds, Fonds21 en het VSBfonds zijn partijen die misschien interessant kunnen zijn voor jouw initiatief!